Sari direct la conținut

Un milion de oameni din Wuhan intră în carantină după ce au fost depistate 4 cazuri Covid

HotNews.ro
Testare coronavirus in Wuhan, Foto: STR / AFP / Profimedia
Testare coronavirus in Wuhan, Foto: STR / AFP / Profimedia

Aproape un milion de oameni dintr-o suburbie a orașului Wuhan, locul unde a izbucnit pandemia de coronavirus, au fost plasați în izolare după depistarea a doar 4 cazuri asimptomatice de infectare cu Covid-19, relatează BBC.

Locuitorii din districtul Jiangxia au primit ordin să nu iasă din case timp de trei zile, după ce au fost detectate cele 4 cazuri.

China continuă să aplice așa zisa strategie ”zero Covid”, apelând la teste în masă, reguli stricte de izolare și impunerea carantinei pentru localități întregi.

Acest lucru a dus la mult mai puține decese decât în multe alte țări.

Dar strategia se confruntă cu o opoziție din ce în ce mai mare, deoarece oamenii și întreprinderile continuă să se confrunte cu problemele generate de restricții.

Două studii publicate marţi în prestigioasa revistă Science concluzionează că pandemia de COVID-19 a început din piaţa din oraşul chinez Wuhan, indicând o foarte probabilă origine animală a virusului, potrivit AFP.

Primul studiu este o analiză geografică care arată că primele cazuri detectate în decembrie 2019 au fost concentrate în jurul pieţei.

Al doilea este o analiză genomică a virusului din primele cazuri, care arată că este foarte puţin probabil ca virusul să fi circulat pe scară largă la om înainte de noiembrie 2019. Dezbaterea a făcut vâlvă încă de la începutul pandemiei în rândul experţilor, care încearcă să dezlege misterul originii virusului și acum, după aproape trei ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro