Sari direct la conținut

Parașutistul rănit la Clinceni a murit la spital. Istoricul accidentelor de pe acest aerodrom

HotNews.ro
Elicopter SMURD, Foto: Bogdanel Vacarciuc | Dreamstime.com
Elicopter SMURD, Foto: Bogdanel Vacarciuc | Dreamstime.com

Un paraşutist a căzut la aterizare pe pista Aerodromului Clinceni și a suferit răni grave, fiind dus cu un elicopter SMURD la spitalul de urgență Floreasca. În pofida eforturilor medicilor, viața bărbatului de 42 de ani nu a putut fi salvată.

„Pacientul a ajuns, la prânz, într-o stare extrem de gravă, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti cu un elicopter SMURD; a fost preluat imediat de o echipă medicală multidisciplinară, care a încercat manevrele de stabilizare. În ciuda tuturor eforturilor făcute, pacientul a intrat în stop cardio-respirator şi, din păcate, la ora 13.47 a fost înregistrat decesul acestuia”, se spune într-un comunicat al Spitalului Floreasca.

Înainte de anunțarea decesului, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti deschiseseră deja un dosar de urmărire penală pentru vătămare corporală din culpă.


Paraşutistul căzut la aterizare pe pista Aerodromului Clinceni se află în stare gravă, cu traumatism cranio-cerebral grav, şi este intubat, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), citat de Agerpres.

Pompierii bucureşteni au intervenit, duminică, pe pista Aerodromului Clinceni pentru acordarea asistenţei medicale unei persoane care a căzut cu paraşuta la aterizare.

„Evenimentul s-a produs ca urmare a unui zbor de agrement. Victima va fi transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca”, anunțase inițial sursa citată. La intervenţie a participat o ambulanţă SMURD şi elicopterul SMURD.

Pe Clinceni au mai avut loc în trecut accidente cu victime

Pe acest aerodrom au mai avut loc de-a lungul timpului accidente grave.

Un parașutist de 31 de ani a murit în 2010 în urma unui accident suferit în timpul unui salt de antrenament pe aerodromul Clinceni.

De asemenea, în octombrie 2015, parașutele a trei persoane s-au încurcat în aer, ceea ce a dus la decesul a două dintre ele.

În mai 2017, tot pe Clinceni un parașutist militar a murit în timpul unui exercițiu.

INTERVIURILE HotNews.ro