Sari direct la conținut

Un producător se plânge că Franța, SUA și Marea Britanie nu cumpără ultimul film al lui Polanski: „Și ne întrebăm de ce există războaie”

HotNews.ro
Roman Polanski, Foto: Agerpres
Roman Polanski, Foto: Agerpres

Producătorul celui mai recent film al lui Roman Polanski, „The Palace”, se plînge de faptul că nimeni nu a dorit drepturile de distribuție pentru film în Statele Unite, Marea Britanie și Franța, spunând că moralitatea ar trebui să se răsfrângă asupra artei, relatează Reuters.

Unul dintre cei mai de succes regizori ai generației sale, Polanski a fugit din Statele Unite din cauza unei condamnări pentru violarea unei fete de 13 ani în 1977, o infracțiune pe care a recunoscut-o.

După ce mișcarea #MeToo a câștigat popularitate la nivel mondial în 2017, în urma acuzațiilor de abuz sexual împotriva producătorului de film american Harvey Weinstein, o serie de femei au susținut că Polanski le-a agresat sexual și în adolescență.

Polanski a negat acuzaţiile care nu au fost niciodată judecate, dar de atunci i-a fost greu să obţină acorduri pentru distribuția la nivel global a filmelor sale, chiar dacă unii actori încă mai vor să lucreze cu el.

„The Palace”, o comedie plasată într-un hotel elvețian populat de personaje grotești, îi are în distribuție pe Mickey Rourke, John Cleese, Oliver Masucci, Fanny Ardant și Joaquim De Almeida.

Producătorul Luca Barbareschi a spus că a vândut drepturi de distribuție în toată Europa continentală, dar nu în Franța, Marea Britanie sau Statele Unite, în ciuda faptului că în film au apărut actori cunoscuți din toate cele trei țări.

Barbareschi a spus că filmul „J’accuse”, care a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneția în 2019, care a fost apreciat de critici, nu a fost văzut niciodată în cinematografele din Statele Unite, Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelandă.

„Și ne întrebăm de ce există războaie. Lumea anglo-saxonă trebuie să respecte artiștii așa cum o face restul lumii”, a spus el, adăugând: „Nu există nicio judecată morală asupra artei”.

El a adăugat că filmele Polanski au fost difuzate pe numeroase platforme de streaming, precum Netflix, „făcând milioane” pentru acele platforme. „Cineva să-mi explice logica asta”, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro