Sari direct la conținut

Un tânăr a murit în Marsilia după ce a fost împușcat în piept cu o bilă de cauciuc în timpul revoltelor – procurori

HotNews.ro
A patra noapte de proteste violente în Paris, Foto: Urman Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia
A patra noapte de proteste violente în Paris, Foto: Urman Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

​Procurorii francezi au deschis o anchetă cu privire la moartea unui tânăr de 27 de ani care a fost lovit de un proiectil în momentul revoltelor de sâmbătă, a anunţat marţi procuratura din Marsilia, relatează Reuters.

Au fost revolte în toată Franța după înmormântarea unui adolescent de origine nord-africană, a cărui împușcare de către poliție în timpul unei opriri în trafic a stârnit violențe la nivel național timp de câteva zile.

Procurorii au spus că probabil cauza morții tânărului din Marsilia a fost un șoc violent în piept de la un proiectil „flash-ball” (LBD), așa cum au folosit polițiștii, dar nu au precizat cine a tras sau deține pistolul. Impactul a dus la stop cardiac și moarte subită.

Bărbatul a murit în noaptea de 1 iulie spre 2 iulie, în timp ce Marsilia a fost cuprinsă de revolte, dar procurorii au spus că nu este posibil să se stabilească unde se afla bărbatul când a fost lovit sau dacă victima a luat parte la revolte.

Cele mai violente revolte de sâmbătă au fost în Marsilia, unde poliția a lansat gaze lacrimogene și a purtat bătălii de stradă cu tinerii în centrul orașului până târziu în noapte.

Pistoalele flash-ball sunt concepute pentru a fi arme neletale pentru controlul revoltelor care nu penetrează pielea, dar utilizarea lor de către poliția din Franța este contestată, deoarece proiectilele au dus la pierderea ochilor, răni la cap și alte traume.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro