Sari direct la conținut

Ungaria: Viktor Orban exclude o noua interventie a statului intre banci si clientii care au credite in franci elvetieni, dupa conversia de anul trecut

HotNews.ro

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat ca statul nu va interveni din nou intre banci si cetatenii care si-au luat credite in franci elvetieni, dupa ce, anul trecut, guvernul a impus bancilor conversia creditelor ipotecare in valuta in valoare de 14 miliarde de dolari in forinti, scrie Reuters.

Ungaria a fost una dintre tarile cele mai expuse la fluctuatiile francului elvetian. In prezent, gospodariile ungare mai au credite in valute, in principal franci elvetieni, in valoare de 1,7 miliarde de euro, in majoritate credite auto.

„Cred ca bancile si persoanele care au credite in monede straine trebuie sa negocieze acum”, a declarat Orban, duminica, la postul public de radio. „… guvernul poate juca doar rolul de mediator”, a subliniat el.

Orban, care a preluat puterea in 2010 si a fost reales anul trecut, a fost criticat in repetate randuri pentru masurile sale care au fortat bancile sa suporte pierderi de miliarde de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro