Sari direct la conținut

Unul din fiii lui Hugh Hefner a făcut o ofertă să cumpere înapoi Playboy, promițând să oprească prăbușirea sa

HotNews.ro
Unul din fiii lui Hugh Hefner a făcut o ofertă să cumpere înapoi Playboy, promițând să oprească prăbușirea sa
Cooper Hefner alături de tatăl său și două fotomodele Playboy în 2013, FOTO: Russ Elliot/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

Cooper Hefner, cel mai tânăr fiu al lui Hugh Hefner, a făcut luni o ofertă de 100 de milioane de dolari pentru a cumpăra brandul Playboy și drepturile de proprietate intelectuală legate de acesta de la Playboy Group, relatează The Wrap.

Hefner, în vârstă de 33 de ani, a declarat pentru Wall Street Journal că Playboy este „o companie americană grozavă și un brand american grozav, făcând abstracție de legătura mea personală cu el”. El acuză că Playboy a fost condusă atât de prost în ultimii ani încât există riscul ca brandul să dispară cu totul.

Fiul cel mic al lui Hugh Hefner acuză actuala conducere a companiei că „a intrat în domenii în care nu a mai activat până acum” și că vine cu produse „care nu rezonează deloc cu consumatorii sau clienții sau fanii”.

„Iar declinul afacerii și relevanța brandului, în sensul că abia se mai vorbește despre el în ziua de azi, este un rezultat direct” al conducerii proaste, a mai acuzat el.

Compania s-a listat din nou pe bursă la începutul lui 2021, însă prețul acțiunilor sale s-a prăbușit cu peste 90% de atunci. Doar anul acesta capitalizarea pe bursă a Playboy a scăzut cu aproape 15%, ajungând la 62,07 milioane de dolari.

După cum arată însă jurnaliștii de la The Wall Street Journal, datoriile sale se ridică la peste 200 de milioane de dolari.

Moștenitorii lui Hugh Hefner au vândut Playboy după moartea sa

Cooper Hefner, care a fost director comercial al companiei între 2016 și 2019, când ea încă era deținută în parte de familia Hefner, le-a spus jurnaliștilor de la WSJ că intenționează să „reînvie” brandul cu oferte de licențiere și parteneriate media.

Dacă oferta sa de 100 de milioane de dolari va fi acceptată, el spune că va reveni la companie în funcția de CEO și că brandul Playboy îl va gestiona prin firma sa de investiții, Hefner Capital.

Playboy a fost fondată de Hugh Hefner în 1953, cu două decenii înainte de Hustler, revista lui Larry Flynt care avea să devină principala sa rivală.

Hefner a murit în 2017 și ultima ediție print a Playboy a fost publicată în 2020, conducerea punând atunci decizia pe seama turbulențelor provocate pe piața mass-media de pandemia de COVID-19. Însă tirajul revistei înregistrase de ani de zile un declin puternic față de zilele sale de glorie.

Moștenitorii lui Hefner au vândut în 2018, la mai puțin de un an după moartea sa, ultimele părți sociale pe care le aveau în Playboy Group, compania fondată pentru a gestiona revista și celelalte afaceri ale imperiului Playboy de odinioară.

INTERVIURILE HotNews.ro