Sari direct la conținut

UPDATE Cîmpeanu, despre testarea COVID a elevilor: „La ministerul Educației sunt doar 113 medici școlari la 17.000 de școli”

HotNews.ro
Sorin Cîmpeanu, la HotNews.ro, Foto: Captura video
Sorin Cîmpeanu, la HotNews.ro, Foto: Captura video

​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că testarea COVID a elevilor ține de Ministerul Sănătății, iar „forța” celor din educație este slabă întrucât există doar 113 medici școlari la 17.000 de școli.

„Testarea elevilor este un proiect ce ține de Ministerul Sănătății pe care noi cei din Ministerul Educației îl susținem cu toată forța, dar forța noastră este scăzută deoarece sunt doar 113 medici școlari și 268 asistenți medicali care în momentul în care vorbim își desfășoară activitatea la DSP. Numărul medicilor școlari este 113 pentru 17.000 de școli”, a declarat Cîmpeanu, răspunzând unei întrebari în acest sens.

  • NOTA 02.02.2021: Este vorba despre medici și asistenți angajați de Ministerul Educației. Restul de 1.302 medici școlari (788 cu specialitatea medicină generală și 514 cu specialitatea stomatologie) și 3.630 de asistenți medicali (3.262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie) țin de Ministerul Sănătății. În acest moment, aceștia sunt detașați la DSP.

O decizie privind redeschiderea școlilor din 8 februarie urmează să fie luată marți, 2 februarie.

„Factorul care condiționează decizia este evoluția epidemiologică atât cantitativă, cât și calitativă, ce ține de noua tulpină”, a preciat Cîmpeanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro