Sari direct la conținut

Urme de explozibili găsite de FSB pe o navă străină care se îndrepta spre Rusia

HotNews.ro
ofiteri FSB, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia
ofiteri FSB, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat joi că a găsit urme de explozibili la bordul unei nave străine care se îndrepta din Turcia spre Rusia pentru cereale care intrase anterior într-un port ucrainean, au relatat agențiile de presă rusești, citate de Reuters. Este al doilea anunț de acest fel în această săptămână.

Într-o declarație pe site-ul său, FSB precizează că BMO River, care călătorea între portul turcesc Sinop și Rostov-pe-Don, din Rusia, a primit ordin să părăsească apele rusești. FSB a precizat că nava a intrat de două ori în iunie și iulie în portul ucrainean Reni.

Acesta a fost al doilea anunț de acest fel din această săptămână, care implică o navă străină care se îndreaptă spre Rusia pentru a prelua cereale. FSB a declarat luni că a găsit urme de explozibili pe o altă navă care călătorea din Turcia spre Rostov-pe-Don.

Săptămâna trecută, Rusia s-a retras din acordul privind cerealele din Marea Neagră, care a permis Ucrainei să transporte alimente din porturile sale sudice în ciuda războiului, și a declarat că va considera că toate navele care călătoresc spre Ucraina ar putea transporta încărcături militare.

Urmărește ultimele evoluții din a 519-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro