Sari direct la conținut

USR cere schimbarea legislației privind reclamațiile anonime ale studenților. „Deca a pus pumnul în gură victimelor”

HotNews.ro
USR cere schimbarea legislației privind reclamațiile anonime ale studenților. „Deca a pus pumnul în gură victimelor”

USR cere premierului Marcel Ciolacu și ministrului Educației, Ligia Deca, să modifice „de urgență” legislația privind reclamațiile anonime ale studenților în privința abuzurilor din universități, spunând că „nu este nevoie de un grup de lucru care să tergiverseze rezolvarea blocajului cauzat de o hotărâre a Guvernului PSD-PNL elaborată chiar de Ligia Deca”.

USR acuză, într-un comunicat de presă transmis joi, că promisiunea lui Marcel Ciolacu și a Ligiei Deca că vor face un grup de lucru cu mai multe ministere și instituții este „doar o încercare de a îngropa scandalul în care sunt vizați de acuzații doi sociologi de casă ai puterii”. 

„Ligia Deca spune că apreciază curajul victimelor care spun prin ce au trecut, dar a tăiat orice sprijin pentru acestea. În loc să le ofere un spațiu sigur în care să comunice, să aibă un ghid de bune practici în universități, să găsească pârghiile care să faciliteze comunicarea între universitate, facultate și poliție, Deca a pus pumnul în gură victimelor! Înțelegem că Ligia Deca este colegă cu domnul Bulai la SNSPA și că acesta este și un apropiat al PNL-ului, însă atitudinea sa din postura de ministru al Educației și femeie este scandaloasă. Trebuie să ia măsuri urgente!”, spune senatoarea USR Silvia Dinică.

Legea va fi modificată astfel încât orice autoritate publică, începând cu universitățile, să fie obligate să trimită sesizările cu referire la fapte penale direct la parchet și poliție, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca. La începutul ședinței de joi a Guvernului, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut măsuri împotriva cazurilor de hărțuire sexuală din mediul universitar.

Modificările sunt anunțate în contextul investigației Snoop, care a scos la iveală abuzurile sexuale ale profesorului Alfred Bulai de la SNSPA.

INTERVIURILE HotNews.ro