Sari direct la conținut

Vaccinare COVID-19: De la 1 iulie vaccinarea se va face exclusiv la medicul de familie

HotNews.ro
Vaccinare împotriva COVID-19, Foto: CNCAV
Vaccinare împotriva COVID-19, Foto: CNCAV

Toate centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din afara spitalelor urmează să fie închise în următoarele 30 de zile, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență aflat pe agenda ședinței de Guvern de astăzi. De asemenea, începând cu data de 1 iulie, vaccinarea împotriva COVID-19 se va putea face exclusiv în cabinetele medicilor de familie.

Ce prevede proiectul de Ordonanță de Urgență:

  • Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 organizate, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 50 din 15 ianuarie 2021, cu modificările şi completările ulterioare, în alte locaţii decât cele din cadrul unităţilor sanitare publice cu paturi își încetează activitatea în termen de maxim 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe.
  • Începând cu data de 1 iulie 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID 19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară organizate conform prevederilor OUG 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicată, în cadrul programului naţional de vaccinare derulat de Ministerul Sănătăţii.
  • Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 organizate în alte locaţii decât cele din cadrul unităţilor sanitare, care și-au încetat activitatea, transmit autorităţilor administraţiei publice locale în a căror rază teritorială au funcționat, toate documentele aferente desfășurării activității de vaccinare. Documentele existente la nivelul centrului de vaccinare se arhivează conform legislației în vigoare, la nivelul autorității publice locale, cu informarea Direcției de sănătate publică județene sau a Municipiului București.
  • Începând cu data de 1 iulie 2022 tariful pentru administrarea vaccinului de către medicii de familie se stabilește potrivit Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică, aprobate prin ordin al ministrului sănătății.
  • Începând cu data de 1 iulie 2022 din bugetul Ministerului Sănătății se asigură finanțarea activității de vaccinare prevăzută la alin. (4) precum și sumele necesare achitării obligațiilor de plată înregistrate pentru activitatea de vaccinare defășurată anterior în cadrul centrelor din unitățile sanitare și în cadrul cabinetelor de asistență medicală primară, care se asigură prin transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro