Sari direct la conținut

Văduva lui Steve Jobs, una dintre „armele secrete” ale Kamalei Harris

HotNews.ro
Văduva lui Steve Jobs, una dintre „armele secrete” ale Kamalei Harris
Kamala Harris, alături de Laurene Powell Jobs, la un eveniment în iunie 2022 (Credit foto: David Swanson - Pool via CNP / Zuma Press / Profimedia)

Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs (co-fondatorul companiei Apple), este una dintre armele secrete ale vicepreședintei SUA, candidată la președinție, Kamala Harris.

Ceea ce le leagă este o prietenie care durează de 20 de ani, timp în care Laurene Powell Jobs a fost confidenta, consiliera și finanțatoarea vicepreședintei Statelor Unite, scrie agenția italiană de presă ANSA, preluată de Rador Radio România.

Acum, odată cu candidatura Kamalei Harris la președinția SUA, cea mai bogată femeie din Silicon Valley apare ca un protagonist puternic din culise, mai ales că văduva lui Steve Jobs a donat milioane de dolari unei organizații care o sprijină pe Harris.

Stafful vicepreședintei o numește „L.P.J.” și nu există dubii că Laurene Powell Jobs va avea o mare influență, sau cel puțin acces, la o potențială administrație Harris.

Timp de două decenii, Powell Jobs și Harris au frecventat aceleași cercuri din Silicon Valley și au participat reciproc la evenimentele de familie: Laurene Powell Jobs a fost unul dintre cei 60 de invitați la nunta Kamalei Harris cu Doug Emhoff, iar vicepreședinta a fost invitată anul acesta la nunta fiului lui Powell Jobs.

„Sunt o capitalistă. Cred în piața liberă”, a declarat Kamala Harris în timpul unui discurs pe care l-a ținut la Clubul Economic din Pittsburgh, unde și-a prezentat mai detaliat planul economic.

„Primul pilon” va fi reducerea costurilor: în ciuda progreselor, pentru americani „costul vieții continuă să fie încă prea mare”, a subliniat ea. „Al doilea pilon” este „investiția în inovare și antreprenoriat”, în timp ce obiectivul celui de-al treilea pilon este ca America să devină lider mondial în noile tehnologii.

INTERVIURILE HotNews.ro