Sari direct la conținut

Valeriu Gheorghiță: 46 din cele 47 de secvențieri din ultima săptămână, confirmate cu tulpina Delta / Peste 90% dintre decese, la persoane nevaccinate

HotNews.ro
Varianta Delta a coronavirusului, Foto: freepik.com
Varianta Delta a coronavirusului, Foto: freepik.com

47 de teste de secvențiere (pentru determinarea tulpinii de virus) la persoane infectate cu SARS-CoV2 au fost efectuate în ultima săptămână în România, în cazul a 46 dintre acestea fiind confirmată infectarea cu tulpina indiană Delta – ceea ce înseamnă o rată de confirmare de 97,8% – a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Testele de secvențiere sunt preselectate în funcție de criteriile pe care pacientul le prezintă, a precizat Valeriu Gheorghiță.

În total, în România au fost confirmate până acum, prin secvențiere, 359 de cazuri de infectare cu varianta Delta, tulpina dominantă în valul 4 al pandemiei.

„Proporția cazurilor cu variante virale de îngrijorare este de 17,2% dacă ne uităm la varianta Delta”, mai spune Valeriu Gheorghiță.

80% dintre cazurile confirmate în România în ultima săptămână sunt la persoane complet nevaccinate, nu nicio doză de vaccin, iar dintre cele 21 de decese, peste 90% sunt la persoane nevaccinate, a subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro