Sari direct la conținut

Valul de căldură persistă și se extinde. Noi avertizări de caniculă, dar și de ploi și vijelii – HARTĂ

HotNews.ro
Caniculă în București, Foto: Profimedia
Caniculă în București, Foto: Profimedia

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat, unde disconfortul termic se va menține ridicat, iar temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34-35 de grade, au anunțat, luni, meteorologii. Aceștia au emis două noi avertizări cod galben de caniculă, dar și o avertizare pentru ploi torențiale și vijelii în vestul și centrul țării.

Prima avertizare cod galben de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de marți, de la ora 12.00 și până miercuri, la ora 03.00 și va viza zece județe.

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, conform ANM.

??

O altă avertizare cod galben, de caniculă și disconfort termic ridicat, este în vigoare marți.

Meteorologii spun că valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34-35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Valul de căldură va persista și miercuri, când, de asemenea, va fi cod galben de caniculă în mai multe juețe.
Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va menține în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

INTERVIURILE HotNews.ro