Sari direct la conținut

Verișorul Raisei, fetița de doi ani care a murit după ce a fost înjunghiată și strangulată, a fost trimis în judecată pentru omor calificat 

HotNews.ro
Verișorul Raisei, fetița de doi ani care a murit după ce a fost înjunghiată și strangulată, a fost trimis în judecată pentru omor calificat 
Echipaj de poliție Foto: Vlad Ispas / Alamy / Alamy / Profimedia

Verişorul Raisei, fetiţa de doi ani şi cinci luni din comuna Breasta, judeţul Dolj, care a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuţit, fiind apoi strangulată, a fost trimis în judecată pentru omor calificat, scrie Agerpres. Băiatul, în vârstă de 15 ani, a fost inițial reținut și apoi arestat preventiv încă de la finalul lunii mai.

Dosarul în care este judecat adolescentul de 15 ani a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj în 5 august. Luni, 26 august, instanţa de fond a decis prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpat.

Potrivit datelor comunicate anterior de Parchetul Tribunalului Dolj, Raisa a fost victima unor violenţe, iar în urma administrării mai multor mijloace de probă s-a conturat ipoteza conform căreia băiatul de 15 ani a fost cel care a produs leziunile ce au dus la decesul fetiţei.

Moartea Raisei a fost una violentă

„În urma cercetărilor efectuate şi căutărilor extinse efectuate în zonă de o echipă complexă (…) a fost identificat cadavrul minorei Stan Raisa Maria Nicoleta într-o zonă cu vegetaţie abundentă situată în spatele imobilului unde aceasta a fost văzută ultima data în viaţă şi s-a efectuat cercetarea la faţa locului”, a transmis anterior Parchetul Tribunalului Dolj, într-un comunicat de presă.

În urma autopsiei, „s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare”, au mai precizat autoritățile. 

Pe hainele adolescentului de 17 ani a fost găsit sângele Raisei. Fetița a fost inițial dată dispărută, însă după aproape 24 de ore de căutări a fost găsită moartă pe un câmp aflat la câteva sute de metri de locuința părinților.

INTERVIURILE HotNews.ro