Sari direct la conținut

VIDEO 1.730 de luptători ucraineni de la Azovstal s-ar fi predat / Comandantul adjunct al regimentului Azov ar fi printre ei (Rusia)

HotNews.ro
Luptătorii ucraineni evacuați din Azovstal sunt preluați de trupele ruse și pro-ruse din autoproclamata Republică Populară Doneţk, Foto: Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia
Luptătorii ucraineni evacuați din Azovstal sunt preluați de trupele ruse și pro-ruse din autoproclamata Republică Populară Doneţk, Foto: Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia

Ministerul rus al apărării a transmis joi că 1.730 de luptători ucraineni de la Azovstal s-au predat, începând de luni.

Dintre aceștia 771 s-au predat în ultimele 24 de ore, a mai transmis ministerul, pe platforma Telegram. 80 erau răniți, iar cei care aveau nevoie de îngrijiri au primit asistență medicală în unitățile spitalicești din Novoazovsk și Donețk.

Comitetului Internațional Crucea Roșie a precizat că a înregistrat ”sute” de soldați ucraineni care au părăsit oțelărie de la Azovstal, din Mariupol.

Imagini publicate de pro-ruși pe rețelele sociale arată delegația Crucii Roșii care îi vizitează pe prizonierii ucraineni, susținând că aceștia sunt ”bine tratați”.

Peste jumătate dintre luptătorii ucraineni care se refugiaseră la Azovstal au părăsit oțelăria din Mariupol, declara joi diminața liderul separatișilor pro-ruși Denis Pușilin, fără a oferi cifre, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Comandantul adjunct al regimentului Azov Svyatoslav Palamar s-ar fi predat și el în cursul nopții, potrivit propagandei ruse. Nexta precizează însă că încă nu există o confirmare.

Miercuri, ministerul rus al apărării anunța că, în total, începând de luni și până acum, 959 de luptători ucraineni s-au predat, majoritatea fiind trimiși în centre de detenție.

În același timp, dintre cei 959, 80 erau răniți și 51 trimiși la spital.

Operațiunea de salvare a oamenilor de la oțelăria din Azovstal va fi finalizată doar în momentul în care toți apărătorii vor fi evacuați pe teritoriile controlate de Rusia, declara miercuri pentru BBC ministrul adjunct al apărării Hanna Maliar.

„Încă sunt mulți oameni rămași la Azovstal și continuăm negocierile pentru a-i scoate de acolo”, a mai spus Maliar.

Adjunctul ministrului apărării a mai spus că este vorba despre o operațiune sensibilă și orice ordin poate, teoretic, să pună în pericol viața oamenilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro