Sari direct la conținut

VIDEO A nins în Africa de Sud. „Să vezi zăpadă în Johannesburg nu e ceva nemaivăzut, dar e destul de rar”

HotNews.ro
Ninsoare în Johannesburg, Africa de Sud, Foto: Wikus de Wet / AFP / Profimedia
Ninsoare în Johannesburg, Africa de Sud, Foto: Wikus de Wet / AFP / Profimedia

Căderile de zăpadă i-au luat prin surprindere luni pe locuitorii din Johannesburg şi din alte regiuni ale Africii de Sud, un fenomen meteorologic rar în această ţară, unde autorităţile au avertizat asupra unor posibile închideri de drumuri şi a riscului de scădere a temperaturilor.

Locuitorii din Johannesburg s-au trezit cu o zăpadă care acoperise uşor acoperişurile şi grădinile, în timp ce frontul rece care a lovit ţara la sfârşitul săptămânii trecute s-a transformat într-un sistem meteorologic cunoscut sub numele de ciclon cu nucleu rece, relatează AFP și Agerpres.

La o grădiniţă din Johannesburg, copiii se amuzau făcând bulgări de zăpadă şi încercând să prindă fulgii de zăpadă cu limba, unii dintre ei pentru prima dată în viaţă.

„Ultima dată când am avut o astfel de vreme a fost în 2012”, a declarat pentru AFP Puseletso Mofokeng de la Centrul sud-african de meteorologie (SAWS).

Potrivit lui Mofokeng, au fost înregistrate căderi de zăpadă în sudul provinciei Gauteng, unde se află Johannesburg, iar zăpada ar urma să continue să cadă pe parcursul zilei, afectând şi zonele de mare altitudine din provinciile Eastern Cape şi KwaZulu-Natal.

„Drumurile ar putea fi închise”, a adăugat el.

„Să vezi zăpadă în Johannesburg, situat la o altitudine de peste 1.700 de metri, nu este ceva nemaivăzut, dar rămâne destul de rar. Înainte de 2012, căderi intense de zăpadă au lovit oraşul în 1996”, a amintit meteorologul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro