Sari direct la conținut

VIDEO „Căpitanul Tom”, veteranul de război în vârstă de 100 de ani care a strâns zeci de milioane de lire sterline pentru medicii britanici din prima linie, a murit de COVID

HotNews.ro
VIDEO „Căpitanul Tom”, veteranul de război în vârstă de 100 de ani care a 
strâns zeci de milioane de lire sterline pentru medicii britanici din 
prima linie, a murit de COVID

Devenit erou pentru britanici după ce a reușit să strângă o sumă record pentru cadrele medicale din prima linie a luptei cu coronavirusul în timpul primului lockdown național, veteranul de război Tom Moore a murit marți, la vârsta de 100 de ani, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19, a anunțat familia sa, potrivit AFP.

„Anunțăm, cu o mare tristețe, decesul tatălui nostru drag, ‘capitanul’ Tom Moore”, veteran din Al Doilea Război Mondial, au transmis fiicele acestuia, Hannah și Lucie, într-un comunicat.

Căpitanul Tom Moore a devenit cunoscut în toată lumea după ce a reușit să strângă peste 28,6 milioane de lire sterline pentru angajaţii din sistemul de sănătate din Marea Britanie.

În schimbul donaţiilor, Moore promisese că va parcurge de 100 de ori un traseu de 25 de metri făcut în grădina casei sale, până la cea de-a o suta aniversare.

Citește pe acest subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro