Sari direct la conținut

VIDEO Ciolacu, către românii cu afaceri în Diaspora: România este mult mai sigură în acest moment decât Spania, Italia sau Marea Britanie / Am stopat exodul de medici

HotNews.ro
Marcel Ciolacu la RePatriot Summit / Inquam Photos / George Călin
RePatriot Summit - Top 100 de Români de Pretutindeni, la Palatul Parlamentului din București, 3 octombrie 2024. Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a susținut joi în fața antreprenorilor români din Diaspora că România a ajuns una dintre cele mai sigure țări din Europa. „Este mult mai sigură în acest moment decât Spania, Italia sau Marea Britanie, unde știți că avem mari comunități de români”, a spus Ciolacu la Repatriot Summit 2024. Acesta a mai spus că exodul de medici a fost oprit și că tot mai mulți români se întorc în țară.

Prezent la RePatriot Summit 2024, un eveniment anual menit să conecteze antreprenorii și managerii români din străinătate cu cei din țară, premierul Marcel Ciolacu a susținut un discurs privind schimbările în bine care au loc în țară.

„Din punctul meu de vedere avem o mare șansă. Avem una dintre cele mai sigure țări din Europa. Este mult mai sigură în acest moment decât Spania, Italia sau Marea Britanie, unde știți că avem mari comunități de români”, a susținut Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că pentru dezvoltarea României este nevoie să fie continuată „această cale sigură predictibilă în care sa avem o majoritate politică”.

„Am stopat exodul de medici. Anul trecut 190.000 de români s-au întors în țară”

Premierul a subliniat că își dorește ca tot mai mulți români să se întoarcă în țară și că deja acest lucru începe să se întâmple.

„Anul trecut a fost pentru prima oară când s-au reîntors în România 190.000 de români. La cum arată trendul din anul acesta veți vedea că se vor întoarce și mai mulți români. Se întorc foarte mulți medici. Am stopat odată exodul de medici”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a ținut să arate că se fac investiții în dezvoltarea infrastructurii în toate regiunile țării, precum și în domenii cheie precum Sănătate și Educație.

„Avem pentru prima dată aproape 1100 km finalizați în infrastructura rutieră, avem 850 de km în lucru și 470 de km în licitații. Investim în Sănătate peste 13 miliarde de lei. (…) Acum investim peste 1 miliard de euro în învățământul dual, atat de important pentru dezvoltarea României și pentru a asigura un viitor și o meserie românilor, modificând legislația pentru ca aceștia să poată merge mai departe și la universități”, a declarat acesta.

Cât privește anul viitor, Ciolacu a amintit că va avea loc o reformă fiscală în care se vor acorda deduceri din venituri, astfel încât accesul la after-school și la grădinițe să fie egal pentru toți cetățenii României.

INTERVIURILE HotNews.ro