Sari direct la conținut

VIDEO Cum arată acum tronsonul de pe Autostrada de centură a Capitalei A0 unde lucrează Umbrărescu. Partea cea mai grea și spectaculoasă va fi un viaduct ce traversează un lac

HotNews.ro
VIDEO Cum arată acum tronsonul de pe Autostrada de centură a Capitalei A0 unde lucrează Umbrărescu. Partea cea mai grea și spectaculoasă va fi un viaduct ce traversează un lac
A0 Nord, Lotul 4 in constructie / Sursă: Captura YouTube

Pe actuala autostradă de centură A0, segmentul de Nord, sunt în lucru în prezent trei loturi, iar pe unul dintre ele – cel mai scurt – constructorul este firma românească UMB, deținută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, ce a finalizat înainte de termen și singurul segment din A0 Nord dat în trafic până acum.

UMB lucrează pe Lotul 4, între Cernica și A2, un tronson de doar 4,47 km distanță, fără noduri rutiere la capetele sale, dar dificil pentru că presupune trei poduri, dintre care un viaduct lung de 1,3 km peste lacul Cernica.

Pe acest lot scurt, UMB are de construit un pasaj prin care autostrada va supratraversa calea ferată CF 801 și un alt pasaj prin care DJ301 va supratraversa autostrada. Dar cea mai grea și speactaculoasă lucrare va fi un viaduct de aproape 1,3 km prin care autostrada va traversa lacul Cernica. Pentru această parte din lucrare UMB a primit autorizația de construire completă în acest an, în primăvară.

Într-o filmare recentă realizată cu drona se vede cum muncitorii constructorului sunt mobilizați la pasajul autostrăzii peste calea ferată, precum și lucrări în zona DJ 301 unde s-au și depozitat o bună parte din grinzile ce vor fi folosite la viaductul de peste lacul Cernica.

Tronsonul 4 din A0 Nord se va conecta, atunci când va fi gata, direct la capătul Lotului 1 din A0 Sud, tronson care a fost deschis circulației în luna iulie. În partea de Nord, Lotul 4 se va conecta la Lotul 3, aflat în construcție de către chinezii de la CCECC.

A0 Nord Lot 4

  • Lungime: 4,47 km
  • Valoare: 312 milioane lei
  • Constructor: UMB
  • Contract semnat: 31.08.2020 (termen: 12 luni proiectare, 18 luni execuție)
  • Ordin de începere: 20.04.2023 (Autorizațiile de construire au fost eliberate parțial, mai târziu, ultima venind în aprilie)
  • Termen contractual de finalizare: T4 2025
  • Stadiu (septembrie 2024): 18%

VEZI ȘI:

INTERVIURILE HotNews.ro