Sari direct la conținut

VIDEO Cum arată acum nodul rutier între A0 și A1, aflat în construcție lângă Capitală: Constructorul grec e în urmă și inaugurarea lotului în acest an nu mai e fezabilă

HotNews.ro
VIDEO Cum arată acum nodul rutier între A0 și A1, aflat în construcție lângă Capitală: Constructorul grec e în urmă și inaugurarea lotului în acest an nu mai e fezabilă
Nod rutier in constructie intre A0 si A1 / Sursă: Captura YouTube

Lucrările pe Lotul 3 din Autostrada de Centură Sud A0 a Capitalei, practic singurul lipsă care să conecteze A1 de A2, au rămas în urmă, constructorul grec având termenul contractual de finalizare anul trecut. Șansele de finalizare pentru acest an sunt inexistente, susțin surse HotNews.ro apropiate de proiect.

O înregistrare video realizată cu drona arată cum nodul rutier dintre Autostrada A0 și Autostrada A1 București – Pitești a prins formă, iar constructorul e mobilizat în șantier, însă întârzierile sunt prea mari pentru a fi recuperate până la final de an, când autoritățile de la Transporturi sperau să dea tronsonul în trafic.

Asociația Pro Infrastructura sublinia recent că ar putea avea loc o inaugurare, dar doar una parțială, de doar 2,5 km, între Autostrada A1 și DJ601A, cu descărcare provizorie lângă Bâcu.

„Doar 2,5 kilometri între A1 și Bâcu în 2024 și nicio șansă pentru conexiunea completă A1-DN6 pe A0 Sud, cu două pasaje practic neîncepute (Țegheș și Clinceni) și multe alte zone încă blocate sau întârziate de birocrație și de cheful de muncă al grecilor”, nota Pro Infrastructura.

A0 Sud – Lotul 3

  • Lungime: 18 km (DN6-A1), 1 nod rutier cu A1
  • Cost: 853 mil lei (fără TVA)
  • Constructor: Asocierea Aktor – Euroconstruct Trading
  • Execuție începută în: noiembrie 2021 (Proiectare avizată abia în octombrie 2021)
  • Stadiu (septembrie 2024): cca 73%
  • Contract semnat pe 14 aprilie 2019 / Licitația începută în iulie 2017.
  • Termen de finalizare contractual: T4 2023
  • Termen realist de finalizare: T2 2025

VEZI ȘI:

INTERVIURILE HotNews.ro