VIDEO Dan Voiculescu si-a anuntat demisia din Senat. Artizanul suspendarii lui Basescu din 2007 sustine ca e nemultumit ca Senatul nu vrea sa dubleze pedepsele pentru evaziunea fiscala
- Redactia Hotnews
Dan Voiculescu si-a anuntat luni demisia din functia de senator, intr-o miscare surprinzatoare pentru clasa politica. Voiculescu, unul din artizanii suspendarii lui Traian Basescu in 2007 si initiator al miscarii de apropiere dintre PSD, PNL si PC, sustine ca a fost nemultumit ca Senatul a respins initiativa sa de dublare a pedepselor pentru evaziune fiscala.
“Intr-un parlament in care comisia de buget-finante, cea care vegheaza la bugetul Romaniei, da un aviz negativ unui astfel de proiect este pentru mine un lucru de neinteles”, a fost motivul invocat de Dan Voiculescu.
UPDATE: Dan Voiculescu avea termen pe 29 iunie la Inalta Curte in dosarul de coruptie cu Ministerul Agriculturii. Dosarul se apropie de final, sentinta putind fi pronuntata in curind. Prin demisia din Senat, Dan Voiculescu isi pierde calitatea de parlamentar si nu mai poate fi judecat la Inalta Curte – instanta la care e acum dosarul, ci de o instanta inferioara, scrie Dan Tapalaga pe contul sau de Facebook.
- Citeste aici mai multe despre dosarul Dan Voiculescu – ICA – Ministerul Agriculturii
Dan Voiculescu a anuntat ca demisioneaza din Senat si in septembrie 2007, cand era presedinte al PC, potrivit unui articol semnat de Radu Tudor si publicat la acea data pe site-ul Antena3.ro.
“Potrivit lui Voiculescu, demisia nu are legatura cu acuzatiile care i se aduc de catre DNA sau CNSAS, ci cu faptul ca toate proiectele bune ale conservatorilor au fost tergiversate in Parlament”, scria atunci Antena3.
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/69fbb397c9ca06f8c074f499a0d8ad7a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
Cine e Dan Voiculescu
In 2006, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat lui Dan Voiculescu verdict de colaborare cu Securitatea ca politie politica, sub numele conspirativ Felix. In 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat verdictul de colaborator cu Securitatea printr-o hotarire irevocabila.
Voiculescu, fost sef al unei companii de stat care facea comert extern inainte de Revolutie, a infiintat dupa 1990 Holdingul Grivco. Pe linga afacerile de comert, agricultura si energie, Voiculescu a infiintat si un trust media pe care l-a folosit ulterior in activitatea sa politica.
Background
Comisia pentru buget din Senat a respins, in 19 iunie, proiectul de lege prin care senatorul PC propunea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala, fapt considerat de vicepresedintele Senatului drept “inexplicabil intr-un registru responsabil”, potrivit unui comunicat al PC citat de Agerpres.
“Marti, 19 iunie, Comisia pentru buget din Senat a intocmit raport negativ pentru proiectul de lege prin care propuneam dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala. In acest fel, membrii comisiei au asumat punctul de vedere al Guvernului Ungureanu, cel care, in aprilie 2012, a propus respingerea proiectului, considerand ca marirea pedepselor pentru evaziune fiscala ‘nu se justifica’ si nu corespunde politicii de ‘scadere a limitelor pedepselor’! Intr-o tara in care economia subterana este estimata la 40 de miliarde de euro anual, decizia Comisiei pentru buget de a respinge dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala este inexplicabila intr-un registru responsabil”, potrivit sursei citate.
In mod evident, adauga senatorul PC, dublarea pedepselor nu elimina automat evaziunea fiscala, dar reprezinta un semnal extrem de necesar intr-o tara in care infractorii stau cateva luni la inchisoare, dar acumuleaza averi fabuloase prin evaziune fiscala.
“Sanctiunile actuale nu mai sperie pe nimeni, trebuie sa impunem noi standarde de severitate in raport cu evazionistii! Insotita de intarirea controlului, dublarea pedepselor ar aduce la bugetul de stat intre 3 si 5 miliarde de euro anual! Nu are Romania nevoie de 5 miliarde de euro?! Am speranta ca plenul Senatului va infirma decizia Comisiei pentru buget si va adopta proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala. Economia subterana poate fi diminuata cu severitate penala, nu cu indulgenta!”, afirma acesta, pe 20 iunie.