Sari direct la conținut

VIDEO Declarația unui senator american care a înfuriat Rusia

HotNews.ro
Senatorul Lindsey Graham, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Senatorul Lindsey Graham, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Rusia a reacţionat duminică virulent faţă de afirmaţiile unui senator republican american, Lindsey Graham, care, într-o discuţie cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că ajutorul militar oferit Ucrainei de SUA este cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată bani şi că „ruşii mor”, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Acum suntem liberi”, îi spune Zelenski lui Graham, pe care l-a primit vineri la Kiev. „Şi ruşii mor”, răspunde senatorul american, conform imaginilor difuzate de serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene.

„Este cel mai bun mod în care am cheltuit vreodată bani”, mai spune Lindsey Graham, referindu-se la sprijinul militar american oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

„Este dificil de imaginat o mai mare ruşine pentru o ţară decât să aibă astfel de senatori”, a reacţionat pe Telegram după aceste afirmaţii purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

La rândul său, fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev l-a descris pe Graham, în vârstă de 67 de ani, drept un „bătrân nebun”.

În explicaţii date agenţiei Reuters după reacţiile venite de la Moscova, senatorul american susţine că „propaganda rusă, ca de obicei, munceşte din greu”. El menţionează că i-a spus lui Zelenski că „Ucraina a adoptat mantra americană, „Viaţă în libertate sau moarte””, aşadar „este o investiţie bună pentru SUA să ajute eliberarea Ucrainei de criminalii de război ruşi”. „Domnule Medvedev, dacă vrei ca ruşii să nu mai moară în Ucraina, retrageţi-vă! Opriţi invazia! Opriţi crimele de război!”, adaugă congresmanul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro