Sari direct la conținut

VIDEO Depozit de muniții din Crimeea, detonat de ucraineni / Populația de pe o rază de 5 km, evacuată / Traficul pe podul Kerci, suspendat temporar

HotNews.ro
Podul Kerci, Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia
Podul Kerci, Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Traficul rutier pe podul care leagă Rusia de peninsula Crimeea a fost blocat temporar, a anunțat sâmbătă un oficial din peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014, transmite Reuters. Guvernatorul impus de Moscova susține că un depozit a fost ținta unui atac cu drone. Armata ucraineană confirmă că au fost distruse un depozit de petrol și depozite militare rusești.

16:05Comandamentul Strategic al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat sâmbătă că un depozit de petrol și depozite militare rusești au fost distruse cu succes în Crimeea, potrivit The Kyiv Independent.

13:11 Un atac cu drone asupra unui depozit din Crimeea a determinat autoritățile să evacueze toate persoanele aflate pe o rază de cinci kilometri și să suspende pentru scurt timp traficul rutier pe podul care leagă peninsula de Rusia, a declarat sâmbătă guvernatorul instalat la Moscova.

Serghei Aksionov a declarat că a avut loc o explozie la depozitul de muniții din Krasnohvardiiske, în centrul Crimeei, dar nu a raportat pagube sau victime. Imagini difuzate de mass-media de stat au arătat un nor gros de fum gri la fața locului.

Podul Kerci se află la aproximativ 180 de kilometri de locul atacului.

Aksionov a dat vina pe un atac cu drone ucrainene. Kievul nu a comentat până acum informația.

11:51Traficul rutier a fost reluat după ce a fost suspendat pentru scurt timp sâmbătă, potrivit unui oficial rus, relatează Reuters. Acesta nu a precizat care a fost motivul restricției.

„Cei care se află pe pod și în zona de inspecție sunt rugați să rămână calmi și să urmeze instrucțiunile ofițerilor de securitate a transporturilor”, a precizat acesta.

Nu a fost precizat niciun motiv pentru oprirea traficului.

Luni, exploziile de pe Podul Kerci au ucis doi civili și au avariat o parte din calea rutieră, care abia de curând a revenit la o circulație normală după ce a fost grav avariat într-un atac similar în octombrie.

Ucraina a încercat să lanseze sâmbătă un atac cu drone în peninsula Crimeea, a declarat guvernatorul regiunii, instalat de Rusia, Serghei Aksionov.

Acesta a spus că atacul a vizat infrastructura din districtul Krasnohvardiiske, în apropiere de centrul peninsulei, fără a oferi detalii.

„Lucrătorii de urgență se află la fața locului pentru a elimina posibilele consecințe”, a spus el.

Urmărește ultimele evoluții din a 514-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro