Sari direct la conținut

VIDEO Deputatul Dan Vîlceanu, pus sub urmărire penală pentru bătaia din Parlament cu Florin Roman

HotNews.ro
VIDEO Deputatul Dan Vîlceanu, pus sub urmărire penală pentru bătaia din Parlament cu Florin Roman
Colaj Hotnews. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea și captură din filmare.

Procurorii au dispus începerea urmării penale pe numele deputatului Dan Vîlceanu pentru ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, în urma altercaţiei cu liberalul Florin Roman, la Parlament, din 21 mai, anunță Parchetul General într-un comunicat de presă.

„La data de 21.05.2024, ora 11:15, în timp ce se afla în plenul Camerei Deputaților, în Palatul Parlamentului, în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției de deputat, inculpatul a adresat injurii și a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, și acesta deputat în Parlamentul României, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției publice dată de mandatului constituțional de deputat al României, provocându-i acesteia leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur și zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale”, precizează Parchetul General.

Procurorii mai subliniază că Dan Vîlceanu „a adresat expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate aducând atingeri grave demnității acesteia și a tulburat ordinea și liniștea publică prin generarea unor situații de insecuritate și de teamă.”

Ei subliniază că deputatul nu se poate bucura în acest caz de imunitatea parlamentară întrucât „este limitată la opinii politice, respectiv pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului cu privire la care deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică”.

Bătaia din Parlament

O cameră de supraveghere de la Camera Deputaților a înregistrat momentul în care Dan Vîlceanu l-a luat de gât pe Florin Roman și pare că îl bruschează. Vîlceanu pare că își apropia fața foarte aproape de cea a lui Roman în timp ce se luptă pe culoarul plenului. La un moment dat cei doi dispar din cadru, iar Vîlceanu reintră în cadru în momentul în care un alt parlamentar pare că intervine între cei doi deputați.

Deputatul PNL Florin Roman a acuzat marți că a fost lovit cu genunchiul în nas, pe 21 mai, în Parlament, de către Dan Vîlceanu, plecat din PNL în octombrie și este deputat independent.

  • „Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la Parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.
  • În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.
  • Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a spus Florin Roman.

Liberalul a transmis la ieșirea de la INML că nu va renunţa la plângerea penală împotriva fostului coleg de partid. Roman a afirmat că Vîlceanu avea „o privire extrem de ciudată” și că „a încercat să mă muște canibalic de cap”.

Deputatul Dan Vîlceanu s-a apărat spunând că „nu a fost o bătaie” și că „doar l-a luat după umeri și l-a condus afară din sala de plen” după ce au avut un schimb de replici.

„Nu vreau să intru în scandaluri marca Roman”, a spus pentru HotNews.ro deputatul, fost membru al PNL, care în octombrie a plecat din partid și este în prezent deputat independent.

INTERVIURILE HotNews.ro