Sari direct la conținut

VIDEO Doi militari din cadrul fortelor speciale rusesti, capturati de batalionul Aidar in estul Ucrainei

HotNews.ro

Armata ucraineana a anuntat ca a capturat doi militari rusi care luptau alaturi de rebeli prorusi in estul Ucrainei, langa orasul Sciastia din regiunea Lugansk, in apropiere de linia frontului, relateaza BBC News online, citat de Mediafax.

Intr-o inregistrare video postata pe Internet, unul dintre militari – care spune ca este membru al fortelor rusesti de elita – declara in timpul interogatoriului ca este un sergent din orasul Togliatti, in regiunea Samara (centru), din Rusia.

Moscova neaga acuzatiile potrivit carora trimite forte sa lupte alaturi de rebelii prorusi in estul Ucrainei. Insa recunoaste ca un numar de cetateni rusi lupta impreuna cu separatistii in regiunile Lugansk si Donetk.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise in conflictul armat care a inceput in aprilie 2014, dupa ce rebeli prorusi au preluat controlul asupra unor zone vaste din cele doua regiuni.

Conflictul armat a izbucnit la o luna dupa ce Rusia a anexat Peninsula ucraineana Crimeea (sud).

„Brigada fortelor speciale”

Un purtator de cuvant militar ucrainean, Andrii Lisenko, a anuntat duminica faptul ca doi militari rusi au fost capturati de catre Batalionul Aidar, de voluntari, la Sciastia, in regiunea Lugansk.

El a precizat ca cei doi rusi au fost capturati in apropierea liniei frontului, fara sa ofere alte detalii.

Parlamentarul ucrainean Anton Gherascenko a postat ulterior pe Internet o inregistrare video care pare sa fie de la interogatoriul unuia dintre cei doi militari, ranit in lupte.

Militarul se prezinta ca fiind Aleksandr Aleksandrov, un sergent din cadrul Brigadei a III-a a Fortelor speciale.

El spune ca a facut parte dintr-un grup de 14 militari si il numeste pe comandantul sau si pe adjunctii acestuia.

Inregistrarea video nu a putut sa fie verificata din surse independente. Rusia nu a comentat in legatura cu aceasta evolutie.

Ucraina, Occidentul si NATO acuza in mod repetat faptul ca trupe nationale rusesti sunt mobilizate in regiunile Donetk si Lugansk. Anul trecut, autoritatile de la Kiev au postat o inregistrare video in care apareau parasutisti capturati in regiune.

La inceputul saptamanii, activisti din cadrul opozitiei ruse au publicat un raport, compilat de catre Boris Nemtov, un critic al presedintelui rus Vladimir Putin asasinat in apropiere de Kremlin, care dezvaluie ca 220 de militari rusi au fost ucisi in doua batalii majore, in estul Ucrainei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro