Sari direct la conținut

VIDEO Donald Trump nu este pe oxigen și nu mai are febră – anunță medicul său

HotNews.ro
Donald Trump cu masca, Foto: Alex Edelman / AFP / Profimedia Images
Donald Trump cu masca, Foto: Alex Edelman / AFP / Profimedia Images

Președintele american Donald Trump, diagnosticat cu Covid-19, nu primește în acest moment oxigen suplimentar și nu mai are febră de 24 de ore, a informat sâmbătă medicul Casei Albe, Sean Conley, dând asigurări că liderul SUA „se simte foarte bine”, relatează AFP.

Nivelul său de saturație a oxigenului din sânge este de 96%, a mai informat medicul Conley în cursul unei conferințe de presă organizate în fața Spitalului militar „Walter Reed” din apropiere de Washington, unde Donald Trump a fost internat vineri seară.

„În această dimineaţă, preşedintele se simte foarte bine”, a spus Sean Conley, acompaniat de alți nouă medici şi asistenţi, în halate albe, la această conferință de presă.

Trump, în vârstă de 74 de ani, a avut accese de tuse, o congestie uşoară şi a manifestat oboseală, potrivit medicului, dar simptomele „se reduc şi se ameliorează”.

„Supraveghem funcţionarea cardiacă, renală şi a ficatului, toate sunt normale. Preşedintele în această dimineaţă nu este sub oxigen, nu are dificultăţi de respiraţie sau să meargă prin interiorul unităţii medicale a Casei Albe”, a adăugat medicul Sean Conley.

În pofida numeroaselor întrebări și insistențe ale jurnaliştilor, doctorul Conley nu a dorit să spună dacă Donald Trump a primit în vreun moment o suplimentare de oxigen, insistând doar că acesta nu este în prezent pe oxigen.

Nivelul său de saturaţie în oxigen era sâmbătă de 96%, potrivit doctorului, ceea ce reprezintă un nivel nepericulos.

Medicul i-a surprins totodată pe jurnalişti evocând „72 de ore” de la diagnosticarea preşedintelui, o durată neconcordantă cu anunţul public privind testul pozitiv al lui Trump emis în noaptea de joi spre vineri.

Pentru ce a fost spitalizat? „Pentru că este preşedintele”, a răspuns Sean Conley.

Citește și: Trump, bolnav de Covid-19: Cred că îmi merge bine / Medicamentul experimental pe care îl primește președintele SUA și ce spun experții despre acesta

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro