Sari direct la conținut

VIDEO ”Este catastrofal”. Inundații în Franța din cauza ploilor abundente. Peste 100 de localități sunt afectate

HotNews.ro
inundatii Franta, Foto: Sameer Al-DOUMY / AFP / Profimedia
inundatii Franta, Foto: Sameer Al-DOUMY / AFP / Profimedia

Ploile abundente din nordul Franței au făcut ca râurile să se reverse și să inunde casele și câmpurile, determinând evacuarea locuitorilor, relatează Reuters.

Peste 100 de localități sunt în alertă roșie, iar aproximativ 200 de școli din regiune au fost închise. Salvatorii au fost, de asemenea, nevoiți să evacueze vitele.

„Este catastrofal”, a spus fermierul Gaetan Guche, în vârstă de 32 de ani, a cărui fermă de păsări a fost inundată, cu până la 60 de centimetri de apă uneori în ultimele cinci zile.

Unii pui au fost uciși de apă, iar el este îngrijorat pentru ceilalți, temându-se de răspândirea bolilor pe fondul umidității.

„Trebuie să așteptăm ca nivelul apei să coboare înainte de a vedea toate pagubele. Dar am avut pierderi la găini, pierderi financiare în ceea ce privește semințe și echipamente, așa că, astăzi, este foarte greu”.

Jean-Loup Mionnet, care are o fermă de căpșuni, și-a văzut cultura parțial scufundată în apă, a declarat că recolta de primăvara viitoare a fost compromisă, temându-se că ar putea să rămână fără căpșuni.

„Nu am văzut niciodată așa ceva”, a spus proprietarul campingului Jean-Marc Joyez din satul Enquin-sur-Baillons, unde multe case sunt inundate, iar drumurile acoperite de ape.

Ministrul Mediului Christophe Bechu a declarat că zeci de orașe vor fi considerate într-o situație de dezastru natural, ceea ce face mai ușor pentru cei ale căror case sau afaceri au fost inundate să beneficieze de asigurare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro