Sari direct la conținut

VIDEO Explozie uriașă în centrul orașului Dnipro în timpul atacului rusesc cu rachete

HotNews.ro
Explozie uriasa in Dnipro, Foto: Captura video
Explozie uriasa in Dnipro, Foto: Captura video

O înregistrare video a surprins explozia uriașă ce a avut loc în centrul orașului Dnipro, asupra căruia forțele rusești au lansat rachete ca parte a atacului coordonat de luni împotriva mai multor localități importante din Ucraina.

Înregistrarea video care arată explozia uriașă din centrul orașului, capitala regiunii Dnipropetrovsk, aflat în partea de est a țării a fost distribuită de parlamentara ucraineană Lesia Vasilenko.

Pe rețelele de socializare a început să circule și o altă înregistrare, care a surprins momentul exploziei mai de aproape.

Atacul asupra orașului Dnipro a fost doar unul din seria de atacuri cu rachete lansate luni de forțele armate rusești împotriva mai multor orașe și localități din întreaga Ucraină.

În Kiev autoritățile au raportat cel puțin 8 morți și 24 de răniți, numeroase înregistrări video surprinzând de asemenea atacurile cu rachete și urmărilor lor în capitala ucraineană.

O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare a surprins inclusiv momentul exact când o rachetă rusească lovește o clădire din centrul Kievului.

Vladimir Putin spune că Rusia se răzbună pe Ucraina

Luni, președintele rus a declarat într-o intervenție la una dintre televiziunile de stat de la Moscova că a ordonat atacarea Ucrainei cu rachete cu rază lungă de acțiune pentru că a comis „acte teroriste” împotriva Rusiei.

„Dacă Ucraina continuă să comită acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor vor corespunde nivelului de amenințări create pentru Federația Rusă. Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială în legătură cu acest lucru”, a amenințat Vladimir Putin.

Duminică seara liderul de la Kremlin a declarat că explozia care a avut loc sâmbătă la Podul Kerci ce leagă Crimeea de Rusia a fost „un act terorist planificat de Ucraina”.

„Nu există niciun dubiu”, a subliniat el.

Oficialii ucraineni au exultat după explozie, dar Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru ea.

Urmărește ultimele evoluții din a 229-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro