Sari direct la conținut

VIDEO FOTOGALERIE Mii de oameni la marșul „Bucharest Pride”: Multe mesaje antirăzboi

HotNews.ro
Mesaje anti razboi, Foto: Hotnews
Mesaje anti razboi, Foto: Hotnews

Mii de oameni participă la „Marşul Bucharest Pride”, programat de la ora 17:00 şi până la ora 19:00, pe traseul Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor.

Foto: HotNews.ro

Începând cu orele 17:30, traficul autovehiculelor pe Calea Victoriei a fost restricţionat pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi strada Frumoasă, în vederea desfăşurării marşului.

Foto: HotNews.ro

La „Marşul Bucharest Pride” participă și reprezentanţi ai Ambasadei Finlandei la Bucureşti, care au şi arborat steagul în culorile curcubeului care simbolizează diversitatea.

Mesaje anti război la „Bucharest Pride”

„Drepturile minorităţilor sexuale şi de gen sunt prioritate în politica drepturilor omului promovată de Finlanda. Parada Pride este un simbol al sprijinului pentru egalitate, diversitate şi drepturile omului”, a scris ambasada pe pagina sa de Facebook.

„Marșul normalității”

Zeci de persoane s-au adunat, sâmbătă după amiază, în Piaţa Victoriei din Capitală, la ”Marşul Normalităţii” iniţiat de Partidul Noua Dreaptă, pentru a-şi exprima public opţiunile împotriva relaţiilor între persoane de acelaşi gen. Adunarea a avut loc cu câteva ore înainte de marşul „Bucharest Pride”, organizat începând cu ora 17:00 şi la care şi-au anunţat participarea şi reprezentanţi ai ambasadelor de la Bucureşti, potrivit News.ro.

Membrii şi simpatizanţii „Noua Dreaptă” participanţi la aşa-numitul„ Marş pentru normalitate” au adus cu ei steaguri ale partidului, un drapel tricolor de mari dimensiuni, dar şi pancarte pe care scria: „Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopţiilor homosexuale”, „Familia e întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, „NU promovării ideologiei de gen”, Normalitate, nu perversitate”, „NU îndoctrinării sexuale în şcoli”, „Strămoşii s-au jertfit pentru România Mare nu pentru căsătorii homosexuale” şi au scandat mesaje precum ”Salvăm familia naturală”.

Pe un banner de mari dimensiuni era scris „Trăiască familia naturală, moarte dictaturii toleranţei”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro