Sari direct la conținut

VIDEO. Imagini cu consultantul străin din spatele cărții promovate cu milioane de euro a lui Nicolae Ciucă. Firma sa a lucrat pentru un alt general ajuns președinte

HotNews.ro
VIDEO. Imagini cu consultantul străin din spatele cărții promovate cu milioane de euro a lui Nicolae Ciucă. Firma sa a lucrat pentru un alt general ajuns președinte
Colaj Hotnews. Martin Poliacik, expert în comunicare. Foto principală: Profimedia


Martin Poliacik, un fost politician slovac și expert în comunicare, face parte din echipa de consultanți străini care lucrează pentru campania lui Nicolae Ciucă, informează G4Media. Firma lui Poliacik s-a aflat în spatele campaniei generalului Petr Pavel, devenit președintele Cehiei, care și-a lansat și el o carte, model copiat în cazul lui Ciucă. Esta cartea încă neapărută pentru a cărei promovare PNL a plătit deja 2 milioane de euro în primele 3 luni, după cum a dezvăluit recent site-ul de investigații Snoop. Hotnews vă prezintă imagini care arată legătura consultantului slovac cu șeful PNL.

  • Hotnews a dezvăluit în premieră, în luna martie, că liberalii au angajat o echipă de experți străini care să îl ajute pe Nicolae Ciucă în campania prezidențială. 

Firma de consultanță AKM a lucrat pentru actualul președinte al Cehiei, Petr Pavel, general ca și Nicolae Ciucă. Martin Burgr, partener cu Martin Poliacik în firma AKM, este prezentat responsabilul cu comunicarea în campania președintelui ceh, Petr Pavel.

Hotnews.ro a prezentat în premieră, în martie, negocierile care s-au purtat cu o firmă din Israel pentru consultanță politică, dar și cu oamenii care au lucrat cu președintele ceh, Petr Pavel. Liberalii au considerat că echipa din Slovacia este mai potrivită, deoarece profilul președintelui ceh, general NATO, se apropie de cea a lui Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a efectuat în luna aprilie o vizită în Cehia în calitate de președinte al Senatului.

În biroul lui Ciucă

În ultimele luni, Martin Poliacik a fost văzut de mai multe ori în sediul PNL din Modrogran nr. 1, dar și la biroul lui Nicolae Ciucă de la Senat. 

O filmare din martie 2024, realizată în exclusivitate de Hotnews.ro, îl arată pe Martin Poliacik și un alt consultant care intră în biroul președintelui Senatului.

Martin Poliacik a colaborat în România cu Marius Deak și Georgiană Roată, care dețin Avandor Labs SRL. Pe site-ul de prezentare al Avandor, Marius Deak se prezintă ca „unul dintre pionierii pieței românești de publicitate online, fiind creatorul algoritmilor Avandor”.

Model pentru campania lui Ciucă

Surse din PNL au dezvăluit pentru Hotnews.ro că Poliacik și Deak se ocupă de „promovarea online a partidului, dar și de cea a lui Nicolae Ciucă”. Hotnews.ro i-a surprins de mai multe ori, la bufetul Senatului, pe Marius Deak, Martin Poliacik și Georgiana Roată. 

Președintele ceh Petr Pavel a avut o campanie de succes la prezidențiale, iar înainte de a câștiga alegerile a promovat o carte autobiografică. Modelul a fost unul de inspirație pe Nicolae Ciucă, care se pregătește să-și lanseze cartea promovată de PNL cu mesajul „Un ostaș în slujba țării”. Potrivit G4 Media, Poliacik s-ar fi ocupat inclusiv de redactarea unei prime variante a cărții autobiografice a liderului PNL

„Am trimis cartea la editură”, a declarat Nicolae Ciucă pentru Hotnews.

O carte de milioane de euro din bani publici

Site-ul de investigații Snoop.ro a dezvăluit că panotajul pentru cartea „Un ostaș în slujba țării”, a costat PNL peste două milioane de euro în intervalul mai – iulie 2024. Aproape 500.000 de euro a costat producția afișelor și instalarea lor, iar 1.5 milioane de euro chiria pentru panouri. Întreaga campanie poate costa PNL 4 milioane de euro, dacă panourile sunt păstrate până la finalul anului. 

Citește și Lucian Blaga, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu și toți scriitorii români traduși și promovați într-un an în străinătate primesc de 6 ori mai puțini bani publici decât a cheltuit deja, de la buget, scriitorul Nicolae Ciucă

INTERVIURILE HotNews.ro