Sari direct la conținut

VIDEO Imagini sfâșietoare în Gaza, văzute prin obiectivul unui fotojurnalist palestinian

HotNews.ro
Un bărbat din Gaza plânge cu trupul copilului în brațe, Foto: MUSTAFA HASSONA / AFP / Profimedia
Un bărbat din Gaza plânge cu trupul copilului în brațe, Foto: MUSTAFA HASSONA / AFP / Profimedia

Peste un milion de oameni au primit ordin de evacuare din nordul Fâșiei Gaza, un teritoriu aflat sub asediu de la atacul Hamas asupra Israelului. Hamas acuză Israelul că atacă palestinieni care încearcă să plece, în timp ce gruparea islamistă este învinuită că oprește deplasarea locuitorilor spre sudul teritoriului. Între timp, scene dramatice sunt imortalizate de fotojurnalistul palestinian Motoz Azaiza.

Motoz Azaiza a povestit în urmă cu trei zile pe contul său de Instagram că 15 membri ai familiei sale au murit în urma unui bombardament israelian lansat asupra orașului în care locuiește, Deir al-Balah din Fâșia Gaza, postând imagini dure cu ruinele unor clădiri și oameni care caută supraviețuitori sub dărâmături.

Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional.

Sâmbătă, fotojurnalistul a început să plângă în momentul în care asista la imaginile dramatice de după un alt atac, în timp ce salvatorii se grăbeau să ajute răniții. Cel mai greu moment a fost când a ținut un bebeluș mort în brațe.

  • „Eram pe scaunul din față în ambulanță, oamenii au bătut în geam și mi-au pus în brațe acest bebeluș martir. Am fost șocat, aveam trei răniți în spatele ambulanței.
  • Un nou masacru în orașul meu, peste 20 au fost uciși de un atac aerian israelian”, a scris Azaiza.

Fotojurnalistul are peste 3 milioane de urmăritori pe contul său de Instagram, iar clipul în care ține bebelușul în brațe a devenit viral.

Un clip cu imagini din orașul devastat, unde fotoreporterul ține bebelușul mort în brațe poate fi văzut pe aici, dar vă avertizăm că imaginile au un puternic impact emoțional.

Autoritățile din Gaza susțin că peste 2.200 de perosane au murit de la începutul conflictului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro