Sari direct la conținut

VIDEO Două incendii de vegetație au blocat circulația feroviară. 14 trenuri afectate. Trenurile dinspre Constanța au întârzieri și de cinci ore în Gara de Nord

HotNews.ro
Doua incendii de vegetatie afecteaza circulatia feroviara - Cărbunești - Jupânești/ FOTO CFR SA
doua incendii de vegetatie afecteaza circulatia feroviara / FOTO CFR SA

Traficul feroviar a fost blocat joi după-amiază între stațiile Cernavodă și Dunărea dar și pe linia Cărbunești – Jupânești din cauza incendiilor de vegetație. În total 14 trenuri au fost oprite în gări. În Gara de Nord din Bucureşti, trenurile care vin de la Constanţa au o întârzieri cuprinse între două şi cinci ore, scrie News.ro.

Potrivit CFR SA, traficul feroviar a fost redeschis pe linia simplă Cărbuneşti-Jupâneşti, cele trei trenuri fiind reînscrise, treptat, în circulaţie.

Ulterior, a fost redeschis traficul feroviar şi pe distanţa Dunărea – Cernavodă, iar trenurile care au staţionat temporar sunt înscrise şi el, treptat, în circulaţie.

”Le mulţumim călătorilor pentru înţelegere şi îi asigurăm că personalul feroviar va depune toate eforturile pentru restabilirea traficului în condiţii normale, în cel mai scurt timp”, a transmis sursa citată.

Pe tabela din Gara de Nord din Bucureşti, trenurile care vin dinspre Constanţa sunt trecute cu întârzieri între două şi cinci ore.

CFR SA informează joi că traficul feroviar este oprit temporar și la această oră, pe ambele fire de circulație, între stațiile Cernavodă și Dunărea ( Regionala CF Constanța), dar și pe linia simplă Cărbunești – Jupânești ( Regionala CF Craiova)”. 

Potrivit companiei, pompierii militari au interzis circulația trenurilor pentru a putea interveni cu autospeciale în zonele din apropierea căii ferate  pentru stingerea unor focare care se extind din cauza vântului.

La ora actuală, 11 trenuri de călători – IR 1588, IR 11086, R 8005, IR 1996, IR 11682, IR 11506, IR 1682, IR 11864, IR 11502, IR 1942 și IC 536 – staționează temporar în gările Cernavodă, Dunărea Saligny, Mircea Vodă și Medgidia, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de pompierii militari în zona Cernavodă – Dunărea.

De asemenea, trenurile IR 1836, R 2085 și R 2084 staționează temporar în gările Barbătești și Cărbunești, pâna la stingerea incendiului izbucnit în apropierea căii ferate, între stațiile Cărbunești și Jupânești.

Imagini de la incendiile din zona CF Cărbunești - Jupânești / FOTO CFR

–-

Știre inițială

Potrivit Ialomița News, incendiul de pe Autostrada A2 se manifestă pe bucata de autostradă dintre Fetești și Cernavodă. La fața locului se află atât echipaje de pompieri, cât și de poliție.

Circulația rutieră este îngreunată pe anumite porțiuni din cauza fumului dens.

În același timp, Compania Naţională de Căi Ferate informează că, între staţiile Dunărea şi Cernavodă Pod, circulaţia feroviară este temporar oprită (începând cu ora 15:30 pe fir II şi de la ora 16:10 pe fir I), din cauza unui incendiu de vegetaţie, iar în prezent cinci trenuri de călători (IR 1588, IR 11086, IR 11682, IR 1996 şi R 8005), staţionează în gările de pe traseu”.

„Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Constanța va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulaţie, după finalizarea intervenţiilor ISU”, mai spun oficialii CFR.

INTERVIURILE HotNews.ro