Sari direct la conținut

VIDEO Incendiu la restaurantul „Taverna Racilor” din Snagov, care îi aparține lui „Pescobar”: „A ars din temelii toată locația”

HotNews.ro
Masini de pompieri, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Masini de pompieri, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Pompierii intervin sâmbătă dimineaţă pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la acoperişul restaurantului „Taverna Racilor” din Snagov, care îi aparține lui Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”. El a reacționat pe TikTok, spunând că „a ars din temelii toată locația”.

10:35 Restaurantul „Taverna Racilor” din Snagov nu avea autorizație de securitate la incendiu. La ultimul control, localul, care îi aparține lui Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, fusese amendat de către pompieri cu 60.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile.

Reprezentantul ISU a precizat că în urma incendiului, care a izbucnit la acoperișul restaurantului, s-a prăbușit structura de lemn aproape în totalitate, iar la această oră se intervine în continuare pentru lichidarea focului. Alimentarea cu apă a autospecialelor se face direct din lac.

09:20 Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că 13 persoane erau în clădire, într-o zonă de dormitoare, la momentul izbucnirii incendiului, dar că acestea au reușit să iasă singure, fiind găsite grupate în apropierea restaurantului la momentul sosirii echipelor de intervenţie, scrie News.ro. El a mai explicat că numai una dintre acestea vorbea limba română.

Conform reprezentantului ISU, a existat „o ardere puternică”, fiind afectată o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi, incendiul fiind amplificat de structura din lemn a clădirii.

„S-a acționat de la înălţime folosind autoscara”, a precizat Daniel Vasile, care a adăugat că există în continuare o degajare foarte mare de fum li se mai văd focare, pompierii continuând să acționeze, întrucât este necesară verificarea fiecărei încăperi.

Reprezentantul ISU București – Ilfov a precizat că nu sunt persoane rănite şi că nu mai sunt necesare resurse suplimentare de intervenţie.

El a subliniat, însă, că există risc foarte mare de prăbuşire a unor elemente de rezistenţă ale acoperişului.

……………..

Incendiul a cuprins acoperișul clădirii și nu există victime.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un restaurant din Snagov, zona pontonului. Au fost alertate 9 autospeciale de stingere, SMURD, descarcerare. Nu sunt victime. Arderea se manifesta generalizat la nivelul acoperișului. Acționăm cu autoscara pentru stingere de la înălțime și de pe două laturi ale clădirii”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Conform ISU, a existat riscul de extindere a flăcărilor la pădurea din apropiere.

Rețeaua de restaurante „Taverna Racilor” îi aparține omului de afaceri Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”.

El a reacționat pe TikTok, sâmbătă dimineață, spunând că „a ars din temelii toată locația” și că există doar pagube materiale: „Asta este, a luat foc, se face la loc, viața merge înainte”.

În luna septembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a închis pentru o perioadă de la 6 luni la un an restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce a găsit nereguli și au aplicat amenzi la toate controalele pe care le-au făcut pe parcursul verii. ANPC, care a făcut acest anunț, a publicat imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. Restaurantul nu avea nici autorizație de la primărie, spunea ANPC.

Tot în acea perioadă, ANPC a anunțat că restaurantul Taverna Racilor din Timişoara a fost amendat cu 15.000 de lei de către comisarii de la Protecţia Consumatorului, care au dispus oprirea temporară a activităţii, după ce au găsit peşte şi fructe de mare ţinute în condiţii neigienice sau păstrate la decongelat în cutii în care se afla lichid scurs din decongelare. În urma controlului, a rezultat că restaurantul funcţiona fără autorizaţie de la Primăria Timişoara, conform ANPC.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro