Sari direct la conținut

VIDEO INSP: Cel mai negru scenariu în valul 4 al pandemiei: 2.000-2.500 de cazuri la ATI / Ar trebui revenit la purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise

HotNews.ro
Terapie Intensiva COVID-19, Foto: Profimedia Images
Terapie Intensiva COVID-19, Foto: Profimedia Images

Directorul Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, spune că dacă nu ne vom limita activitățile și nu vom evita aglomerația, estimarea INSP de 15.000 de cazuri zilnice de COVID-19 la sfârșitul lui octombrie ar putea fi depășită. Legat de formele severe de boală, ea a spus că cel mai negru scenariu este de 2.000 – 2.500 de cazuri de COVID-19 la terapie intensivă, la sfârșitul lunii octombrie.

Întrebată vineri, într-o conferință de presă, dacă se menține estimarea INSP că la sfârșitul lunii octombrie s-ar putea ajunge la 15.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, Adriana Pistol a spus că acest scenariu poate fi depășit, dacă nu ne limităm activitățile.

  • „Nicio estimare nu poate să fie decât într-un anumit grad realistă, niciodată nu este garantat 100% că lucrurile se petrec așa. Ea este dependentă de toate măsurile pe care fiecare dintre noi ni le vom lua.
  • Ca ea să nu fie atinsă, ar însemna să realizăm că numărul de cazuri este într-o creștere accelerată, să limităm circulația persoanelor noi înșine, nu trebuie să vină să ne spună nimeni ce să facem.
  • Să ne limităm puțin activitățile care ne duc în contact cu foarte multe persoane, să evităm aglomerația, să purtăm masca, atât cât este posibil și afară (…) și eventual să alegem să ne vaccinăm. Depinzând de aceste lucruri, această estimare va fi sau nu atinsă. (…)
  • Dacă nimic din toate acestea nu se va întâmpla, estimarea poate să fie depășită”, a declarat directorul din INSP.

În ceea ce privește formele severe de boală, Pistol a spus că cel mai negru scenariu este de 2.000 – 2.500 de cazuri de COVID-19 la terapie intensivă, la sfârșitul lunii octombrie: „De noi depinde ca aceste lucruri să nu se întâmple”.

Întrebată dacă consideră că este necesar să se revină asupra purtării măștii și în aer liber, Adriana Pistol a răspuns: „Din punct de vedere epidemiologic, mie mi se pare o măsură care ar trebui reluată”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro