Sari direct la conținut

VIDEO Insula Capri a interzis turiștii din cauza lipsei apei / Feriboturile au făcut cale întoarsă, producând haos la casele de bilete

HotNews.ro
Insula italiană Capri a interzis sâmbătă debarcarea turiștilor din cauza lipsei de apă, în urma unor probleme de alimentare de pe continent, relatează AFP.
Interdictia debarcarilor pe insula Capri pe fondul lipsei de apa a dus la alte probleme in porturile italiene, unde s-au format cozi imense / FOTO IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Interdictia debarcarilor pe insula Capri pe fondul lipsei de apa a dus la alte probleme in porturile italiene, unde s-au format cozi imense / FOTO IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Primarul insulei Capri, Paolo Falco, a emis interdicția la ora 7 a.m., forțând mai multe feriboturi care se aflau deja în drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă.

Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent și, în timp ce aceasta a fost rezolvată de atunci, problemele de alimentare ale insulei Capri persistă.

În momentul în care a drecretat interdicția, Falco a avertizat cu privire la „o situație de urgență reală” și a spus că, în timp ce vineri mai era puțină apă pe insulă, rezervoarele sunt „pe cale să se golească”. 

„Urgența ar putea fi agravată de sosirea miilor de turiști care sosesc în fiecare zi la Capri”, a spus el.

Locuitorii pot obține 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie dintr-o cisternă de apă, a spus el.

Interdicția, care nu se aplică rezidenților, va rămâne în vigoare până la o nouă notificare, a spus oficialul ales.

Capri, renumită pentru vilele albe, coasta mărginită de golfuri și hotelurile sale de lux, are aproximativ 13.000 de locuitori pe tot parcursul anului și atrage un număr mare de turiști vara care sosesc pentru vizite de o zi.

Primarul a spus sâmbătă după-amiază că pregătește o nouă măsură mai puțin restrictivă.


„Pregătim un nou ordin mai puțin restrictiv pentru a permite rezidenților să se întoarcă, persoanelor care dețin case aici, deși nu sunt rezidenți permanențo, care au adesea propriul rezervor de apă, și turiștilor cu o rezervare la hotel. Va fi responsabilitatea hotelurilor să se asigure că au apă”, a spus primarul Capri, Paolo Falco, a declarat pentru programul de știri italian TGCOM24, potrivit Reuters.

INTERVIURILE HotNews.ro