Sari direct la conținut

VIDEO Nou moment suprarealist la televiziunile rusești: „Noi purtăm războaie în scopuri pașnice”

HotNews.ro
Vladimir Soloviov, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Vladimir Soloviov, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Un nou moment suprarealist a avut loc la televiziunile rusești, Vladimir Soloviov afirmând în timpul emisiunii sale difuzate de postul Rossiya-1 că rușii poartă războaie în scopuri pașnice.

Discuția privind războaiele în scopuri pașnice ale Rusiei începe după o intervenție a politologul Dmitri Kulikov care afirmă că „în Occident se spune deschis acum că ei planifică ani de zile de conflict armat [în Ucraina]. Din înțelegerea mea, noi i-am tot îndemnat să se oprească: ‘Nu o faceți, nu merită’”.

Kulikov este întrerupt de Vladimir Soloviov, moderatorul emisiunii de la Rossiya-1 care este prezentată sub forma unei „dezbateri”, acesta intervenind pentru a spune că „principala diferență între noi și ei [Occident] este că noi tot căutăm pace dar ei cer înfrângerea noastră”.

„Cât timp purtăm războaie în speranța păcii, spre deosebire de [obiectivul] victoriei finale asupra Occidentului, ne vom tot lovi de dificultăți”, adaugă el.

Soloviov a apărut în emisiune fără vânătăile care au declanșat un val de ironii pe rețelele de socializare zilele trecute.

El a părut de asemenea mai relaxat comparativ cu intervențiile avute în ultimul timp la adresa șefului diplomației europene Josep Borrell, pe care l-a numit un admirator al dictatorului spaniol Francisco Franco, și a cancelarului german Olaf Scholz, despre care a spus că îl are pe Hitler drept model și idol.

Într-un alt monolog îndelungat susținut într-o altă emisiune a sa difuzată la sfârșitul lunii august, el a părut să uite inclusiv de propaganda oficială a Kremlinului, vorbind despre „războiul”, și nu „operațiunea militară specială”, din Ucraina, și afirmând că acesta a început în 2014, o referință la războiul separatist din Donbas.

Kremlinul a negat constant de-a lungul anilor că îi susține în vreun fel pe separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, afirmând în schimb că aceștia sunt „patrioți” ce luptă benevol împotriva „oprimării” ucrainene.

Urmărește ultimele evoluții din a 198-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro