Sari direct la conținut

VIDEO O cântăreață franceză a făcut aluzii, în plin concert, la linșarea lui Emmanuel Macron / Autoritățile au deschis o anchetă

HotNews.ro
Emmanuel Macron, Foto: Eliot Blondel-Pool / Sipa Press / Profimedia Images
Emmanuel Macron, Foto: Eliot Blondel-Pool / Sipa Press / Profimedia Images

O anchetă care vizează cântăreața franceză Izia Higelin pentru „provocare publică la comiterea unei infracțiuni sau delicte” a fost deschisă după ce artista a evocat în concert un linșaj al președintelui Emmanuel Macron, a declarat sâmbătă parchetul pentru AFP.

Evocându-l pe Șeful statului, în timpul concertului său de joi seară la Beaulieu-sur-Mer, în cadrul unui festival din sudul Franței, artista și-a imaginat pe scenă cum ar putea fi linșat public de spectatori.

„Îl cunosc, ce pervers este, şi-a spus el, ce-ar fi bine, ce cred că vor oamenii, ce-şi doresc oamenii este să mă atârne la 20 de metri deasupra pământului ca o pinata umană uriaşă, şi să fim cu toţii aici înarmaţi cu bâte imense cu cuie la capăt ca în ‘A Clockwork Orange’ „, a rostit ea pe scenă, potrivit unei înregistrări video din timpul concertului.

Iar cântăreața, fiica cântărețului Jacques Higelin, a continuat, potrivit acestui videoclip postat pe site-ul și contul Tik Tok al revistei culturale InOut Côte d’Azur: „Și acolo, l-am doborî, dar cu toată grația și bunătatea pe care le au oamenii din sud, chiar deasupra voastră, și toți vom avea bâtele și cu unghiile, iar într-un foc bengal al bucuriei, de carne și sânge, l-am pune la pământ, dar cu blândețe”.

„Văd deja titlul de la Nice-Matin de mâine: + Izïa cere asasinarea lui Macron”, ar fi glumit atunci cântăreața, potrivit cotidianului regional care evocat cocertul în în rubricile sale sâmbătă dimineață, evocând încercarea jandarmilor nereusită de a o interoga pe artistă la finalul spectacolului.

Marșuri cetățenești” marcate de „doliu și mânie” împotriva violenței poliției sunt anunțate sâmbătă în mai multe orașe din Franța, la câteva zile după moartea tânărului Nahel, ucis de un polițist în timpul unui control în trafic, care a provocat revolte urbane în toată țara.

Nahel, 17 ani, a fost ucis de un ofițer de poliție în timpul unui control rutier pe 27 iunie la Nanterre, în suburbiile de vest ale Parisului. Violența urbană care a urmat, fără precedent din 2005, a aruncat o lumină dură asupra problemelor din societatea franceză, de la dificultățile cartierelor muncitoare până la relațiile furtunoase dintre tineri și poliție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro