Sari direct la conținut

VIDEO O delegație a șefilor serviciilor secrete ruse ar fi zburat la Minsk

HotNews.ro
Putin si Lukasenko, Foto: kremlin.ru
Putin si Lukasenko, Foto: kremlin.ru

Un avion rusesc care transportă de obicei înalți demnitari, inclusiv șefi ai serviciului de informații FSB, a făcut o cursă scurtă dus-întors până în Belarus, aterizând înapoi la Moscova miercuri dimineață, arată datele de trafic aerian, citate de Reuters. Imagini cu o delegație a șefilor serviciilor secrete venită de la Moscova au fost distribuite și de fostul premier suedez Carl Bildt.

Incidentul are loc în contextul în care președintele Belarus Aleksandr Lukașenko, un aliat al Kremlinului, este puternic contestat de protestatari de mai bine de o săptămână după ce a fost declarat câștigător cu 80% de Comisia Electorală, în cadrul unui scrutin despre care opoziția spune că a fost fraudat.

Lukașenko refuză să renunțe la putere și acuză un complot susținut de forțe străine menit să destabilizeze țara.

Datele de trafic arată că avionul, un Tupolev Tu-214, a zburat la Minsk marți și s-a întors la Moscova miercuri dimineață.

Fostul premier și ministru de externe suedez Carl Blidt a distribuit și el pe twitter imagini cu ceea ce el spune că este o delegație a șefilor serviciilor de securitate de la Moscova.

Duminică, Lukașenko a discutat telefonic cu președintele rus Vladimir Putin care i-ar fi promis sprijin pentru a asigura ”siguranța statului”.

Atenția este îndreptată asupra modului în care Kremlinul va reacționa la cea mai mare criză politică din fosta republică sovietică, după cea din Ucraina, din 2014 când Moscova a intervenit militar și a dispus anexarea Crimeei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro