Sari direct la conținut

VIDEO O navă având la bord 13 marinari ucraineni s-a scufundat în Marea Neagră. Două persoane au murit

HotNews.ro
Volgo Balt 179, Foto: shipspotting.com
Volgo Balt 179, Foto: shipspotting.com

O navă sub pavilion Insulele Comore având la bord 13 marinari s-a scufundat în Marea Neagră, iar două persoane au decedat, potrivit Grup Servicii Petroliere, care participă la operațiunea de salvare. Este vorba despre nava Volgo Balt 179, cu echipaj ucrainean, conform sursei citate.

UPDATE 13.30 Femeia care făcea parte din echipajul ucrainean de pe cargoul scufundat joi în Marea Neagră a fost evacuată cu un elicopter GSP, după ce starea ei de sănătate s-a agravat, au transmis reprezentanţii Grupului Servicii Petroliere.

”GSP a iniţiat operaţiunea de evacuare medicală pentru un membru al echipajului, pe calea aerului, cu elicopterul. Singura femeie din echipajul ucrainean va fi evacuată cu elicopterul GSP, care a decolat la ora 12,35 din baza GSP Midia. Elicopterul este pregătit pentru misiuni de tip MEDEVAC (Evacuare Medicală). Transportul se va efectua ca urmare a agravării stării de sănătate a acesteia”, arată GSP.

Operaţiunea continuă pentru căutarea unui membru al echipajului ucrainean care nu a fost încă găsit.

UPDATE 11.24 Ultimele informații transmise de Grup Servicii petroliere (GSP), care particip la operațiunea de salvare, sunt că doua dintre cele 13 persoane de la bordul vasului au decedat, una dintre ele fiind recuperată de către nava de salvare Falcon, iar celalată se află încă în mare. O altă persoană este dispărută.

Dintre cele 10 persoane salvate, o persoană (femeia din echipaj) este rănită, dar în stare stabilă.

După finalizarea operațiunii, persoanele vor fi transportate la dana de pasageri din Portul Constanța.

Operațiunile de salvare s-au desfășurat pe o vreme foarte rea, cu vânt puternic de 50 km/oră și valuri de 4 metri.

UPDATE 10.50 Nava este sub pavilion Insulele Comore și plecase din portul rusesc Rostov pe Don, cu destinația Constanța.

Grup Servicii Petroliere, care participă la operațiunea de salvare, spune că Nava Volgo Balt 179 este scufundată, iar două persoane au decedat.

Echipajul navei era format din 13 persoane, 12 bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni. Potrivit Grup Servicii Petroliere, până la acest moment au fost salvate 10 persoane, care se află în spitalul navei GSP Falcon și primesc îngrijirile necesare.

Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment, iar operațiunea de salvare continuă.

  • Nava avea o capacitate brută de transport de 3.500 de tone și o lungime de 114 metri, potrivit vesselfinder.com. Volgo Balt 179 a fost costruită în 1973.

Primele informații furnizate News.ro de către reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) indicau că nava este rusească. Reprezentanții ARSVOM spuneau că vasul s-a scufundat în Marea Neagră, la aproximativ 70 de mile marine de Portul Constanţa. La faţa locului a fost trimisă și nava Artemis aparţinând ARSVOM.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro