Sari direct la conținut

VIDEO O țeavă de gaze a explodat în mijlocul unei intersecții din Capitală. Circulaţie restricţionată în zonă / Ce spune compania de gaze

HotNews.ro
VIDEO O țeavă de gaze a explodat în mijlocul unei intersecții din Capitală. Circulaţie restricţionată în zonă / Ce spune compania de gaze

Circulaţia este restricţionată, luni după-amiază, pe Şoseaua Viilor din Bucureşti, dinspre strada Fabrica de Chibrituri către Piaţa Eroii Revoluţiei, din cauză că şoseaua s-a rupt, în timpul unor probe de presiune cu aer la reţeaua de gaze naturale. Brigada Rutieră afirmă că nu există pericol de explozie.

„Astăzi, în jurul orei 14.30, în zona Şos.Viilor-Str. Constantin Istrati, în urma efectuării unor probe de presiune cu aer pe reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, partea carosabilă a cedat în zona punctului de racord”, a anunţat Brigada Rutieră, citată de News.ro.

Ca urmare, au fost aplicate restricţii de circulaţie pe Şos. Viilor, dinspre Str. Fabrica de Chibrituri către Piaţa Eroii Revoluţiei.

„În momentul de faţă nu există pericol de explozie. Echipa DistriGaz va rămâne la faţa locului pentru remedierea zonei afectate”, a precizat sursa citată.

Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Precizările companiei de gaze

Potrivit reprezentanţilor Distrigaz Sud Reţele, incidentul a avut loc la o lucrare executată de o firmă terţă, pentru o extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale. În momentul producerii incidentului nu existau gaze naturale pe conductă, lucrarea aflându-se în probă tehnologică cu presiune de aer.

  • „Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă. În urma verificărilor nu au fost depistate pierderi de gaze naturale la locul incidentului.
  • Din primele cercetări, incidentul a avut loc la o lucrare executată de o firmă terţă, pentru o extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale. În momentul producerii incidentului nu existau gaze naturale pe conducta respectivă, lucrarea aflându-se în probă tehnologică cu presiune de aer.
  • Menţionăm că firma executantă nu a făcut demersuri către Distrigaz Sud Reţele pentru cuplarea lucrării de extindere la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale aflată în funcţiune”, a transmis Distrigaz.

Imagini cu momentul în care țeava de gaze sare în aer, difuzate de Digi24. Imaginile au fost surprinse de o cameră de bord, la doar câțiva metri de locul incidentului.

INTERVIURILE HotNews.ro