Sari direct la conținut

VIDEO „Pacea are un preț”. Tribut spectaculos adus în tribune de suporterii ucraineni unui erou căzut la datorie, la meciul Ucraina-Belgia de la EURO 2024

HotNews.ro
VIDEO „Pacea are un preț”. Tribut spectaculos adus în tribune de suporterii ucraineni unui erou căzut la datorie, la meciul Ucraina-Belgia de la EURO 2024
Suporterii ucraineni afișează un banner cu portretul lui Nazariy Hryntsevich, soldat al țării lor ucis în război și fan al fotbalului, în timpul partidei din Grupa E a UEFA Euro 2024 dintre Ucraina și Belgia, pe Arena Stuttgart din Stuttgart, 26 iunie 2024. Sursa foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

La meciul de miercuri din runda a treia a grupei E de la Campionatul European de Fotbal (EURO) 2024, dintre echipele naționale ale Ucrainei și Belgiei, fanii ucraineni au desfășurat un banner uriaș care îl înfățișa pe Nazariy „Grenka” Hryntsevych, un paramedic militar care și-a pierdut viața în timpul invaziei ruse, scriu platforma ucraineană de știri din sport Champion și Ukrainska Pravda.

Pe banner se putea citi mesajul „Pacea are un preț”.

Bannerul a fost alcătuit din 182 de fotografii ale soldaților ucraineni căzuți la datorie, care anterior au fost fani ai cluburilor de fotbal din Ucraina.

Hryntsevych a fost paramedic militar. El a luat parte la apărarea combinatul metalurgic Azovstal din orașul-port Mariupol, cucerit în cele din urmă de ruși, și a fost cel mai tânăr dintre soldații din Regimentul Azov luați prizonieri de război.

Paramedicul a murit anul acesta, pe data de 6 mai.

Recent, ofițerul de securitate al echipei naționale de fotbal a Ucrainei a anunțat că UEFA a interzis intrarea pe stadionele de la EURO 2024 cu fotografii ale soldaților care și-au pierdut viața în război, gestul fiind considerat unul „politic”.

Echipele naționale de fotbal ale Ucrainei şi Belgiei au terminat la egalitate, 0-0, miercuri seara, pe Stuttgart Arena, în Grupa E de la EURO 2024, găzduit de Germania, astfel că „diavolii roşii” s-au calificat în faza optimililor de finală de pe locul al doilea din grupă, iar Ucraina a fost eliminată. În runda inaugurală, România a învins categoric Ucraina, cu 3-0. În urma rezultatelor de miercuri, România s-a calificat de pe primul loc al grupei, deși toate cele patru echipe au terminat cu acelaşi punctaj. Pe locul al treilea s-a clasat naționala Slovaciei, după rezultatul de egalitate (1-1) înregistrat în meciul cu Naționala condusă de Edi Iordănescu.

INTERVIURILE HotNews.ro