Sari direct la conținut

VIDEO Placido Domingo a revenit după 50 de ani pe scena Teatrului Colon din Buenos Aires

HotNews.ro
Placido Domingo, Foto: birgitnilssonprize.org
Placido Domingo, Foto: birgitnilssonprize.org

Tenorul spaniol Placido Domingo s-a întors joi pe scena Teatrului Colon din Buenos Aires, marea sală de operă din Argentina unde şi-a făcut debutul liric în urmă cu cinci decenii şi unde nu a mai cântat din 1998, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Tenorul a oferit joi primul dintre cele două concerte prevăzute la Buenos Aires, sub bagheta dirijorului spaniol Jordi Bernacer, alături de soprana uruguayană María Jose Siri şi de Filarmonica Teatrului Colón.

Domingo, supranumit „regele zarzuelei”, a prezentat în capitala argentiniană un program muzical din care au făcut parte arii ale unor compozitori celebri, precum Giuseppe Verdi, Umberto Giordano, Hector Berlioz, Ambroise Thomas şi Jules Massenet, printre alţii.

Al doilea spectacol pe care tenorul spaniol îl va susţine la Teatrul Colon va avea loc duminică şi va include un program special, menit să strângă fonduri pentru susţinerea victimelor războiului din Ucraina.

Placido Domingo, în vârstă de 81 de ani, a cântat prima oară pe scena Teatrului Colon în 1972, când a interpretat „La forza del destino”, de Verdi.

Câţiva ani mai târziu, el a revenit în marea sală de operă din Buenos Aires pentru a interpreta „La Fanciulla del West” în 1979, „Otello” în 1981, „Tosca” în 1982, „Samson şi Dalila” în 1997 şi „Phedra” în 1998.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro