Sari direct la conținut

VIDEO Prăbușirea unui Su-25 rusesc în Marea Azov, surprinsă de turiști aflați la plajă / Ce problemă invocă armata rusă

HotNews.ro
Avioane rusesti de vanatoare SU-25, Foto: Agerpres/EPA
Avioane rusesti de vanatoare SU-25, Foto: Agerpres/EPA

Un avion Su-25 al forțelor aeriene ruse s-a prăbușit luni în Marea Azov, în apropierea orașului de graniță Eisk aflat în regiunea Krasnodar, relatează TASS, citând autoritățile locale.

„Un avion Su-25 s-a prăbușit în apele Mării Azov. Potrivit serviciilor de urgență din regiunea Eisk, în jurul orei 15:00 au fost primite informații că un avion Su-25 s-a prăbușit în apropiere de coastă. Nu au fost înregistrate victime sau pagube ca urmare a incidentului”, afirmă administrația regională din Krasnodar într-o postare făcută pe Telegram.

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video cu momentul, filmată de turiști aflați pe plajă, imaginile confirmând că pilotul a reușit să se catapulteze înainte de prăbușirea avionului.

O înregistrare video separată arată că în zonă a ajuns un elicopter de salvare, autoritățile regionale afirmând ulterior că pilotul a fost scos din apă și este teafăr. Districtul Militar Sud al Rusiei afirmă că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament din cauza unei defecțiuni la motor, potrivit informațiilor preliminare.

Orașul Eisk se află de partea opusă a Mării Azov de orașul Mariupol, aflat sub ocupație rusească din luna mai a anului trecut, când ultimii apărători ucraineni de la uzina Azovstal s-au predat.

Rusia a pierdut în accidente aviatice mai multe aeronave Su-25 și alte modele de la începerea războiului din Ucraina, ridicând semne de întrebare cu privire la mentenanța avioanelor sale militare și pregătirea piloților.

Cel mai grav dintre aceste accidente a avut loc în data de 19 octombrie a anului trecut, când un avion Su-34 s-a prăbușit într-o clădire rezidențială din Eisk, oraș cu o populație de aproximativ 83.000 de locuitori.

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut atunci viața și alte 19 au fost rănite. Ministerul rus al Apărării afirma și atunci că prăbușirea a fost provocată de o problemă cu motorul aeronavei.

Autoritățile ruse nu au oferit explicații privind motivele pentru care un avion de luptă zbura deasupra unei zone civile puternic populate.

Urmărește ultimele evoluții din a 509-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro