Sari direct la conținut

VIDEO Putin și Lukașenko și-au petrecut ziua într-o mănăstire din secolul al XIV-lea

HotNews.ro
Putin si Lukasenko la manastire, Foto: Alexander Demianchuk / AP / Profimedia
Putin si Lukasenko la manastire, Foto: Alexander Demianchuk / AP / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a fost luni în vizită la o mănăstire din secolul al XIV-lea împreună cu liderul belarus Alexander Lukașenko, potrivit Sky News.

Ei au vizitat Mănăstirea Valaam, care se află pe o insulă destul de mică în mijlocul lacului Ladoga – cel mai mare lac din Europa.

Imaginile transmise de televiziunile ruse ni-l arată pe Putin cum se închină la icoane și își face cruce, urmat fiind de liderul din Belarus.

Putin a vizitat de mai multe ori această mănăstire, multe voci din spațiul rusesc susținând că liderul de la Kremlin ar avea duhovnicul acolo.

Aceasta vine în contextul în care un grup de monitorizare consideră că luptătorii din Grupul Wagner au început să intre în Belarus, conform acordului încheiat după tentativa de lovitură de stat a grupului.

Între 3.450 și 3.650 de soldați au sosit într-o tabără în apropiere de Asipovici, un oraș situat la 230 km nord de granița cu Ucraina, potrivit Belaruski Hajun, un grup de activiști care urmărește mișcările de trupe în interiorul țării.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro