Sari direct la conținut

VIDEO „Regim antiterorist” în cea mai mică regiune a Rusiei. Militanții au tras în forțele de ordine

HotNews.ro
FSB , Foto: - / Sputnik / Profimedia
FSB , Foto: - / Sputnik / Profimedia

Forțele de securitate rusești au ucis șase presupuși militanți într-o operațiune specială în republica rusă Ingușetia din Caucazul de Nord, a relatat duminică agenția de știri TASS, informează Reuters.

Sâmbătă, autoritățile au introdus măsurile de urgență pentru combaterea terorismului în orașul Karabulak, după ce presupușii militanți au deschis focul asupra forțelor de ordine într-o clădire rezidențială.

„Operațiunea specială s-a încheiat. Regimul operațiunii antiteroriste este încă în vigoare”, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul forțelor de ordine.

Identitățile presupușilor militanți erau în curs de stabilire, potrivit unei surse citate de agenția de știri RIA Novosti.

Ingușetia, cea mai mică regiune din Rusia, se află între Osetia de Nord și Cecenia. Are o populație de aproximativ o jumătate de milion de persoane.

Timp de aproape un deceniu, până în 2017, forțele de securitate rusești au luptat cu o insurecție armată condusă de o serie de grupuri militante islamiste în Ingușetia, precum și în Daghestan și Cecenia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro