Sari direct la conținut

VIDEO Rezultate alegeri locale Sectorul 1. Clotilde Armand continuă să acuze: Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi de la BES Sectorul 1

HotNews.ro
VIDEO Rezultate alegeri locale Sectorul 1. Clotilde Armand continuă să acuze: Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi de la BES Sectorul 1
Clotilde Armand Foto: AGERPRES

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, acesta proclamându-şi deja victoria, continuă acuzațiile privind fraudarea alegerilor și afirmă că liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, „a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi de la Biroul Electoral al Sectorului 1”: „Ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”.

11:14

Jandarmeria Bucureşti a respins, luni, afirmaţiile primarului în exercițiu Sectorului 1, Clotilde Armand.


Clotilde Armand a postat, luni, pe Facebook, imagini cu saci cu buletine de vot încărcați într-o mașină, sub paza Jandarmeriei.

„În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aştepte contestaţia de la Biroul Electoral Municipal, nu mai aşteaptă nici verdictul magistraţilor privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situaţia sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare”, acuză Clotilde Armand.


Ea susține că „se şterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1”.

Biroul Electoral Central a respins sâmbătă cererea Alianţei Dreapta Unită de anulare a alegerilor în Sectorul 1, argumentând că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut săptămâna trecută renumărarea voturilor la Sectorul 1, la alegerile locale din 9 iunie, ea afirmând că are dovezi că s-a fraudat acest scrutin, iar „Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

Tot săptămâna trecută, candidatul PSD-PNL George Tuţă i-a cerut lui Clotilde Armand să înceapă procesul de preluare a mandatului, el revendicând victoria la alegerile locale din 9 iunie. PNL susține că rezultatul final înregistrat la AEP, după încheierea verificării secţiilor este George Tuţă – 35.910 de voturi şi Clotilde Armand – 35.237 de voturi. El a spus că va cere crearea unei echipe de tranziţie, formată din persoane din primărie şi din specialişti din echipa sa, „care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate şi eficienţă”.

Vineri, reprezentanții Biroului Electoral Municipal au transmis că numărarea voturilor la Sectoarele 1 și 2 s-a încheiat, iar rezultatele vor fi anunțate în această săptămână. Aceasta, în timp ce și primarul în funcție din Sectorul 2, Radu Mihaiu, a cerut renumărarea voturilor, acuzând fraude în mai multe secții de votare din sector. Și contracandidatul acestuia de la PSD-PNL, Rareş Hopincă, și-a proclamat victoria în alegeri. El a declarat, vineri, că a fost finalizată numărarea voturilor la Biroul Electoral de Sector şi s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa, ceea ce arată că este câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2.

INTERVIURILE HotNews.ro