Sari direct la conținut

VIDEO Românii care au speriat Vestul. Un jaf de un milion de dolari, comis în Florida, a dus la descoperirea unui grup de crimă organizată

HotNews.ro
politie SUA, Foto: - / Panthermedia / Profimedia
politie SUA, Foto: - / Panthermedia / Profimedia

Patru cetățeni români au fost arestați săptămâna aceasta de polițiștii din Missouri, fiind acuzați că au furat bijuterii în valoare de peste un milion de dolari dintr-un magazin din Florida, relatează Fox News. Anchetatorii au descoperit că fac parte dintr-un grup infracțional vast.

Pe 11 aprilie, două femei și un bărbat au intrat într-un magazin de bijuterii de pe autostrada 30A din Walton County, Florida.

Potrivit unui comunicat de presă al biroului șerifului din comitatul Walton, cei trei au furat dintr-un magazin bijuterii cu o valoare totală de peste un milion de dolari, apoi au fugit de la locul faptei cu un SUV negru.

Suspecți în alt caz

Un anchetator de la biroul șerifului i-a recunoscut pe suspecți dintr-un caz anterior la care a lucrat în decembrie 2022, după ce un ceas Rolex a fost furat de la un bijutier din Miramar Beach folosind ceea ce poliția a descris ca fiind o „scamatorie”.

În cazul Rolexului, aceleași trei persoane, identificate ca Stela Sava, Terca Târnovan și Vasile Lăcătuș, și încă un bărbat identificat ulterior, George Păun, au fost suspecți.

La o săptămână după furtul din 11 aprilie, SUV-ul negru a fost găsit abandonat în Santa Rosa Beach. Anchetatorii au vorbit cu o femeie care i-a dus cu mașina pe cei trei suspecți după ce aceștia au spus că vehiculul lor s-a stricat, deși după ce femeia i-a lăsat pe suspecți, Lăcătuș și-ar fi folosit telefonul pentru a comunica cu ea.

Camerele de supraveghere din zonă au confirmat că cei trei indivizi care au fost duși cu mașina erau același trio implicat în jaful de bijuterii din Walton County.

Biroul șerifului a obținut un mandat de percheziție pentru a urmări telefonul mobil al lui Lăcătuș și a fost pus în legătură cu un detectiv al Departamentului de Poliție din New York.

Grup de crimă organizată cu peste 1.400 de membri

Detectivul, împreună cu un ofițer din Marea Britanie, a confirmat cu biroul șerifului din comitatul Walton că grupul făcea parte dintr-un grup român de crimă organizată cu peste 1.400 de membri din SUA, care au mandate de arestare în mai multe state, se arată în comunicatul de presă.

Luni, telefonul lui Lăcătuș i-a condus pe anchetatori la o locuință din St. Charles, Missouri, unde poliția locală i-a localizat și arestat ulterior pe cei patru suspecți.

Toți cei patru români au fost acuzați de furt calificat și pentru furtul Rolexului.

Sava, Târnovan și Lăcătuș au, de asemenea, mandate de arestare pentru furt calificat de pentru presupusul jaf din 11 aprilie.

Biroul șerifului din comitatul Walton a declarat că alte agenții continuă să investigheze suspecții, inclusiv Secret Service, Departamentul de Securitate Internă, Biroul Federal de Investigații și mai multe agenții de aplicare a legii locale și de stat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro