Sari direct la conținut

VIDEO Şeful armatei ucrainene apare într-un video pentru a dezminţi zvonurile privind moartea sa

HotNews.ro
Valeri Zalujnîi, Foto: Ukraine Presidents Office / Zuma Press / Profimedia
Valeri Zalujnîi, Foto: Ukraine Presidents Office / Zuma Press / Profimedia

Comandantul forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a apărut joi într-o înregistrare video postată de un ofiţer al armatei ucrainene pentru a dezminţi zvonurile potrivit cărora ar fi fost ucis sau rănit într-un atac rusesc, zvonuri care au fost răspândite în ultimele zile de către utilizatorii pro-ruşi pe reţelele de socializare.

„Veşti proaste pentru propagandiştii ruşi! Valeri Fedorovici se simte bine şi continuă să planifice eliberarea teritoriilor ucrainene de invadatorii ruşi”, spune ofiţerul, înainte ca aparatul de filmat să arate un Zalujnîi zâmbitor stând lângă el.

Zalujnîi se adresează scurt „tuturor ucrainenilor” şi declară, făcând semnul victoriei: „Împreună vom învinge”.

Militarul care a înregistrat videoclipul, Anatolii Ştefan „Ştirliţ”, un ofiţer popular printre ucrainenii de pe reţelele de socializare, spune că a fost înregistrat „astăzi, 25 mai”.

Ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a acuzat recent Rusia că a orchestrat campania de dezinformare privind presupusa moarte a lui Zalujnîi „pentru a demoraliza” armata ucraineană în timp ce aceasta câştiga poziţii în jurul oraşului Bahmut, relatează EFE și Agerpres.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro