Sari direct la conținut

VIDEO Soldați ruși care stăteau la pândă cu un sistem de rachetă antitanc s-au filmat cum se cinsteau cu câteva sticle de alcool

HotNews.ro
VIDEO Soldați ruși care stăteau la pândă cu un sistem de rachetă antitanc s-au filmat cum se cinsteau cu câteva sticle de alcool

După ce unii soldați ruși ce participă la ofensiva din estul Ucrainei s-au declarat epuizați de luptele continue și s-au plâns de condițiile în care luptă pe front, acum pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un grup de militari care o pun de un picnic improvizat pe marginea drumului, cu tot cu sticle de alcool, lângă locul unde aveau amplasat un sistem mobil de rachete antitanc.

Un grup de soldați ruși, lângă poziția unui lansator antitanc 9M113 Konkurs / 9M115 Metis, s-au filmat în timp ce se bucurau practic de un picnic improvizat. În imagini se vede cum militarii s-au pus să mănânce ceva, iar unul dintre ei a improvizat un pahar dintr-un gât de sticlă de plastic în care pare că toarnă alcool și îl dă mai departe celorlalți să bea.

Pe video se mai vede și o altă sticlă de alcool aflat în buzunarul soldatului care filmează toată scena.

Vezi și:

Militarii ruși se plâng de condițiile de pe front / Ucrainenii spun că rușii au recurs la droguri și alcool pentru a face față presiunii

Unii dintre soldații ruși ce participă la ofensiva din estul Ucrainei anunțau public recent că sunt epuizați de luptele continue și s-au plâns de condițiile infernale de pe front.

„Oamenii noștri se confruntă cu foamete și frig”, afirmă unul dintre ei. „Pentru o perioadă semnificativă am rămas fără susținere materială, medicală sau hrană”, adaugă el.

Soldații acuză că „dată fiind prezența noastră continuă și faptul că printre noi se află persoane cu afecțiuni medicale cronice, persoane cu probleme mentale, numeroase întrebări care se pun sunt ignorate de superiorii de la comandament”.

De cealaltă parte, Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) anunța la finalul lunii mai că o parte din militarii ruși au ajuns la capătul puterilor și au recurs la consumul de droguri și alcool în exces pentru a putea rezista presiunii războiului.

Urmărește ultimele evoluții din a 112-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro