Sari direct la conținut

VIDEO SUA: O pisică pierdută în Parcul Yellowstone a mers aproape 1.300 de kilometri şi s-a reunit după două luni cu stăpânii săi

HotNews.ro
VIDEO SUA: O pisică pierdută în Parcul Yellowstone a mers aproape 1.300 de kilometri şi s-a reunit după două luni cu stăpânii săi
Cum a călătorit motanul Rayne Beau 1.300 de km rămâne un mister. (captură YouTube)

Timp de două luni, un cuplu din California şi-a căutat pisica, pierdută în timp ce se aflau în excursie în parcul naţional Yellowstone. Felina a fost găsită în final la aproape 1.300 de kilometri distanţă de Yellowstone, relatează News.ro citând presa americană.

În iunie, cuplul a plecat în camping în parcul naţional Yellowstone (situat în statul Wyoming), unde pisica lor a fost atrasă de ceva în sălbăticie. Pisica, Rayne Beau, a fugit în copaci şi nu au mai văzut-o timp de 60 de zile. În timpul excursiei, ei au căutat-o în fiecare zi, punând bunătăţi şi jucării în diverse locuri, în speranţa că se va întoarce, dar fără succes.

„A trebuit să plecăm fără el”, a declarat Susanne Anguiano pentru postul KSBW . „Aceasta a fost cea mai grea zi, pentru că am simţit că-l abandonez”, a spus ea.

La începutul lunii august, cuplul a primit un mesaj de la Pet Watch, un serviciu de urmărire a animalelor de companie, care indica, pe baza cipului felinei, că pisica lor a fost găsită în Roseville, California – la 1,287 km distanţă de Yellowstone – la filiala locală a Societăţii de prevenire a cruzimii faţă de animale.

O femeie îl găsise pe Rayne Beau singur pe stradă şi l-a adus la adăpost. Pisica se afla la aproximativ 300 de kilometri distanţă de locuinţa stăpânilor săi.

Cum a călătorit Rayne Beau aproape 1.300 de kilometri rămâne însă un mister.

Se estimează că 10 milioane de câini şi pisici sunt pierduţi sau furaţi în SUA în fiecare an, potrivit Asociaţiei Americane de Medicină Veterinară. Doar una din 50 de pisici aflate în adăposturi se întoarce la stăpâni, dar dacă sunt dotate cu un microcip, aproape două din cinci se reunesc cu familiile lor.

INTERVIURILE HotNews.ro